2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Vandaag stond de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.

De 14-1 van ARC heeft het plan om in april 2023 mee te doen aan een internationaal toernooi. Hiervoor zijn zij op zoek naar sponsoren. De eerste sponsoren zijn reeds gevonden. Vandaag wordt speciaal genoemd Van der Bijl Mengvoeders die de wedstrijdbal gesponsord heeft. Bedankt daarvoor!

Op papier was vandaag een wedstrijd die gewonnen moest kunnen worden. Maar het balletje kan raar lopen in het voetbal. De 14-1 was zich hier bewust van en begon geconcentreerd aan de wedstrijd.

Bij de warming up waren de jongens al kletsnat geregend, maar bij de start van de wedstrijd werd het even droog. Het veld en de bal waren nog wel kletsnat. Dit was ook te zien aan het eerste schot van Matti die van zijn schoen afschoot en ver naast het doel zwaaide.

ARC zette volop druk en wist vaak snel de bal te veroveren. Hieruit ontstonden ook twee kansen. Ryan mikte net naast en een afstandschot van Dinand verdween met een beetje geluk voor de keeper van Jodan Boys, net over het doel.

De Alphenaren wisten wel op voorsprong te komen. Matti schoot een vrije trap vanaf de middellijn over de verdediging heen, Ryan kon de bal aannemen en nadat hij de 16 was ingedribbeld, drukte hij af om de bal in de verre hoek in het doel te werken.

Jodan Boys probeerde in de wedstrijd terug te komen maar de verdediging van ARC met Kyan, Joep, Matti en Tijn hield de deur goed dicht. Veel verder dan een schot van afstand die naast ging, kwamen zij in deze fase niet.

Op het middenveld regeerden Cas, Kyano en Youssef. Zij zaten overal tussen en verstoorden elke poging tot eenaanval die Jodan Boys wilde opzetten.

ARC bleef voetballen en creëerden nog twee kansen, maar de bal van Dinand belandde op de paal en het schot van Ryan ging naast.

Jodan Boys probeerden steeds met lange ballen de verdediging van ARC te doorbreken. Een redding van Jasper was nodig toen de bal niet snel genoeg weggewerkt kon worden en een Jodan Boy vanuit de 5 meter de gelegenheid kreeg op doel te schieten. Jodan Boys kwam uit de daaruit volgende corner toch op gelijke hoogte. De bal werd hoog de 16 in geschoten en een van de lange verdedigers kopte de bal het doel in.

De Alphenaren gingen daarna op jacht naar een nieuwe voorsprong. De 1 2 ontstond na een overtreding op Sven vlak buiten de 16. Dinand schoot de bal laag en hard langs de muur. De keeper had hier blijkbaar niet op gerekend want de bal ging tussen zijn benen door het doel in.

Hierna leek het erop dat de energie bij ARC even wat minder werd. Er werd wat minder druk gezet en zij lieten Jodan Boys meer het spel maken. Dit leidde ook de 2 2 in. Een verdediger kreeg rond de middellijn alle tijd om de bal aan te nemen en te draaien. Hij gaf een steekpass die dwars door de Alphense verdediging heen sneed. In de 1 op 1 die volgde, zat Jasper nog met zijn vingertoppen aan de bal, maar het lukte hem niet de bal uit het doel te houden.

Jodan Boys en ARC kregen in de slotfase van de 1e helft allebei nog een kans om.de voorsprong te pakken. Maar beide schoten werden door de keepers tegengehouden en de heren gingen met een gelijke stand de rust in.

Bij de start van de 2e helft was de 14-1 erop gebrand om de schade te herstellen. Al voetballend en combineren probeerden zij opnieuw te scoren. Zij rukten steeds verder op naar het Goudse doel.
Zij probeerden de Jodan Boys op hum eigen helft vast te zetten, maar waren te onrustig in de passing waardoor Jodan Boys af en toe gevaarlijk uit konden breken.
Jodan Boys kreeg twee grote kansen valk achter elkaar. Jasper moest beide keren ingrijpen om een tegen doelpunt te voorkomen. Met name de tweede poging zag iedereen al in het doel verdwijnen, maar met een mooie zweefduik wist Jasper de bal uit zijn doel te houden.

Inmiddels was het weer beginnen te regenen. Door de gelijke stand was het een spannende fase en volgden de overtredingen over en weer zich snel op. Kyano wist ARC weer op voorsprong te schieten. Een vrije trap van net buiten de 16 werd door hem hoog in de kruising geschoten ver buiten bereik van de keeper.

ARC was niet van plan de voorsprong voor de 3e keer uit handen te geven. Ze gooiden alle energie erin om de voorsprong verder uit te breiden. De Goudse verdediging had de grootste moeite om de bal weg te werken.
Matti wist hier goed gebruik van te maken. De bal werd niet goed uitverdedigd bij een corner, de bal viel voor de voeten van Matti die de bal snoeihard hoog in het doel ramde.

Jodan Boys probeerde met lange ballen de verdediging van ARC te verschalken. De Alphense verdediging had dit echter goed in de gaten en alle ballen werden vakkundig weggewerkt en het enige afstandsschot kon Jasper makkelijk tegenhouden.

De 2 4 werd ingeleid door Sven. Een hoge bal van zijn voeten vanaf de middellijn werd door de verdediging doorgekopt en viel recht voor de voeten van Beau. Die stoomde de 16 binnen. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal voor op Frenk die de bal het doel in werkte.

ARC had de wedstrijd vanaf nu goed in de greep. Ze probeerden de voorsprong nog uit te breiden met schoten van Ryan, Kyano , Youssef en Matti maar deze werden allemaal gekeerd of gingen naast. Kyano kwam nog een keer heel dichtbij toen hij een vrije trap van 25 meter afstand op de lat schoot. Het leek erop dat de 14-1 de voorspelling van Frank hadden gehoord. De uitstekende vlagger van vandaag trotseerde de regen in korte mouwen en had in de rust voorspeld dat de einduitslag 2 5 zou worden.

In de 2e helft hebben de ARC'ers de wedstrijd weer helemaal naar hun hand weten te zetten en zo de winst en de koppositie in de competitie veilig gesteld.