ARC 14-1 goed uit de (competitie) startblokken

Voorschoten`97 JO14-1

Divisie 3 C

3 september 2022 8:30

R.C.P. de Koning

Het was nog vroeg voor de heren van de 14-1 toen zij om 08.30 mochten aantreden tegen Voorschoten. Ze waren niet de enige: op alle velden van het sportpark hadden zich al weer vele voetballers verzameld.
Voorschoten werd vooraf al gezien als 'angst-gegner', vorig jaar wist de Alphenaren geen enkele keer met de winst naar huis te gaan.

De start van de wedstrijd begon gelijk met en tegenvaller. Terwijl onze jongens de slaap nog uit hun aan het wrijven waren, speelde Voorschoten vanaf de aftrap naar de linksbuiten. Deze had alle tijd om aan te leggen en krulde vanuit de hoek van de 16, de bal om Jasper heen voor de 0-1.

Het snelle tegendoelpunt had één voordeel : het schudden de Alphenaren gelijk wakker. Ze trokken volop in de aanval om de achterstand weg te werken. Het begon met een aanval vanaf de linkerkant, waarbij Ryan goed doorkwam maar de bal niet hard genoeg raakte. De keeper kon de bal makkelijk oppakken. Niet lang daarna probeerden Dinand en Ryan het van afstand, maar deze ballen gingen of naast of over.

Voorschoten kwam weinig meer aan voetballen toe. ARC stoorde vroeg en zat er boven op.
De enige kans die Voorschoten kreeg in deze fase was een vrije trap van circa 25 meter. De bal vloog naar de kruising, maar Jasper kon de bal naast tikken.

De kansen voor ARC stapelde zich ondertussen op. Vanuit een corner kopte Ryan recht in de handen van de keeper.
Bij de volgende corner ging Sven maar net onder de bal door en de daaropvolgende omhaal van Frenk ging maar net naast. Sven probeerde het vlak daarna nog een keer, maar de half voorzet/ half schot belandde bovenop de lat.

Halverwege de eerste helft viel de verdiende gelijkmaker. De ARC verdediging werkte de bal naar voren op Sven. Sven geeft de bal op maat aan Ryan die de bal onder de keeper doorschoot voor de 1-1.

In de minuten daarna ging ARC op dezelfde voet verder met uitstekend voetbal. De verdediging deed uitstekend werk en gaf Voorschoten geen kansen om op doel te schieten. Het middenveld draaide vandaag ook uitstekend en zorgde voor het overwicht op het veld. Dit goed spel leidde tot drie kansen: Youssef mikte net naast het doel en Ryan schoot nog een keer over en naast het doel.

De heren gaan rusten met een gelijke stand.

Bij de start van de 2e helft probeerden de ARC-ers het kunststukje van Voorschoten van het begin van de wedstrijd te herhalen. Binnen een minuut stond Beau al oog in oog met de keeper. De keeper bleef lang staan waardoor Beau alleen nog tegen hem op kon schieten.

ARC bleef ondertussen aandringen onder meer met een schot van Frenk op de lat en een afstandsschot van Youssef in de handen van de keeper.

Voorschoten probeerde het nog wel, maar het bleef bij een losse flodder die makkelijk kan worden gestopt.

Na ongeveer 10 minuten in de 2e helft beloonde ARC zichzelf met een voorsprong. De bal werd vanaf links in het strafschopgebied gebracht. In het gerommel voor het doel, lukte de verdediging van Voorschoten niet om de bal weg te werken. Een alerte Beau kreeg zijn voet er echter wel tegen en tikte de bal het doel in.

ARC zat uitstekend in de wedstrijd en kreeg van Voorschoten veel ruimte om te voetballen. De leidde nog tot twee extra kansen. Frenk speelde zichzelf goed vrij aan de rand van de 16, maar schoot net naast. Sven probeerde het nogmaals van afstand, maar deze bal werd van richting veranderd en leverde niet meer op dan een corner.

Voorschoten had alle moeite om de aanvallen van ARC tegen te houden. In deze fase trokken ze  een aantal keer aan de noodrem. De goed fluitende scheidsrechter kon niet anders dan hier twee keer een gele kaart voor te trekken.
Dezelfde kleur kaart werd ook getoond aan Matti die te hard inkwam op een tegenstander.

De Voorschotenaren kwamen er af en toe goed door. Hoewel de toeschouwers en de grensrechter dacht aan buitenspel, liet de scheidsrechter doorspelen. Dit bleef verder zonder gevolgen doordat de aanvaller de bal overschoot.

Ook ARC kreeg nog een aantal kansen. Zowel Dinand als Matti mikten helaas te hoog.
ARC was ook in de 2e helft de bovenliggende partij, maar doordat er maar één doelpunt verschil was, bleef de wedstrijd lang spannend. Een paar minuten voor tijd besliste Ryan de wedstrijd. Vanaf dezelfde positie in de 16 waar Voorschoten in de eerste helft scoorde, was ook Ryan trefzeker voor zijn 2e doelpunt van de dag. Hij krulde de bal prachtig over de keeper heen, die alleen nog maar naar de bal kon kijken.

Voorschoten zocht naar de aansluitingstreffer en wist nog twee keer richting het doel te schieten, maar deze belandden beiden ruim naast het Alphense doel. Ook ARC kreeg nog 2 kansen in de laatste minuten van de wedstrijd, maar ook deze schoten veranderden de scoren niet.

De scheidsrechter floot af en de jongens kunnen terugkijken of een uitstekende start van het seizoen.