2e klasse B

15 oktober 2022 11:00

B. ter Hofstede

Het wordt voor VR1 tijd om potten te gaan winnen voor een goede klassering. RKAVV Vr1 heeft net zoveel punten met nog een potje tegoed. Vandaag winnen is dus nuttig.

Pupil van de week is Luus, die het eerste doelpunt binnen werkt, helaas telt ie niet.
RKAVV begint behoorlijk aan de wedstrijd en heeft een korte tijd het initiatief. Vrij snel ontstaan er kansen en mogelijkheden. ARC reageert met een doelpunt wat onterecht afgekeurd wordt vanwege buitenspel. Nadat de wedstrijd goed op gang is neemt ARC het initiatief volledig over en speelt een zeer dominante eerste helft waarbij die dominantie niet uitgebuit wordt door te scoren. RKAVV speelt slordig en weet niet in balbezit te blijven. ARC heeft veel de bal maar komt moeizaam en met te weinig speelsters in scoringspositie bij de tegenstander.  Helaas valt Iris weer vroeg in de wedstrijd uit na een aanslag van de tegenstander die geel oploopt.

De tweede helft gaat eigenlijk gelijk op. RKAVV komt met veel beter spel uit de kleedkamer dan de eerste helft. Tot veel kansen leidt dit niet maar maakt er wel een meer gelijkwaardige wedstrijd van.
Na een kwartier in de tweede helft creëert de kersverse Natalia, door goed door te drukken, een mogelijk af. De bal die door de keepster gestopt wordt, wordt alert binnen getikt door Shemaine.
Het druk op de goal van RKAVV is in de tweede helft duidelijk meer dan in de eerste helft, ondanks dat het meer een wedstrijd is. Op driekwart van de wedstrijd verschalkt Shemaine nog eens de keepster door een goede assist van Eveline binnen te werken.

Een 2-0 levert gewoon drie punten op, dat is het belangrijkste, maar ARC had dit vandaag wel in meer doelpunten mogen uitdrukken.