FH Overbeek

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

DSVP VR1, de tegenstander van ARC VR1 staat een stuk lager op de ranglijst als we deze wedstrijd starten. ARC 4e en DSVP 8e, het feit is eigenlijk dat de hele middenmoot dicht bij elkaar staat.

De eerste 5 minuten kan ARC gelijk klappen uitdelen, want DSVP is totaal niet bij de les. Helaas gebeurt dit niet, terwijl er wel volle kansen ontstaan. Niet dat het bij ARC dicht staat want er zijn overal op het veld speelsters onderweg en niet in positie bij balverlies. Dit zet wel een beetje de toon voor de hele eerste helft voor ARC, lauw spel en weinig druk bij balverlies. Het balverlies vindt ook vaak plaats omdat er niet scherp wordt gevoetbald en de ballen vaak naar de verkeerde kleur gaan.
DSVP daarentegen is feller op de bal en krijgt ook loon naar werken door de 1-0 binnen te schieten. Dat is ook de stand bij rust.

In de rust is dan ook de boodschap, het moet feller en met veel meer overtuiging.

ARC begint prima aan de tweede helft, pakt direct het overwicht wat uitmondt in veel kansen die erin mogen, maar niet gaan. Uiteindelijk maakt Kirsten vanuit een corner een mooi kopdoelpunt en is de stand weer gelijk 1-1. Vanaf dat moment lijkt het duidelijk dat als ARC effe scherper wordt voor de goal, er maar 1 ploeg is die nog zal gaan scoren. Helaas wordt het ver in de tweede helft weer wat rommeliger waar DSVP dan van profiteert ..1-2 tegen de verhouding in.
Vanaf dat moment is ARC de kluts kwijt. Vervelend is ook dat keepster Romy een heftige botsing maakt met een tegenstandster op elkaars schenen, zodat ze beiden het veld uit geholpen moeten worden.
ARC weet het niet meer om te draaien. Met een 1-2 gaat DSVP ARC voorbij in de ranglijst en zakken de rood-zwarten af naar de 6e plaats.

Volgende week een uitwedstrijd met dezelfde lading als deze wedstrijd, een slag in de middenmoot met Die Haghe VR1.

Romy (80’ Linde), Tess (60’ Jonne), Rianne Z, Femke, Ruby (78’ Sheraya), Rianne S,  Iris, Vera, Eveline (45’ Marjolein) Kirsten, Shemaine.