EMM'21 O23-1

Divisie 3 D

15 april 2023 12:15

M.L. Van Es

Het is zaterdag 15 april en er staat een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma voor ARC O23. EMM heeft zich bewezen als een lastige tegenstander in het verleden en nu ze vlak onder ARC staan in het klassement, zijn de punten van uiterst belang voor beide ploegen. Aan het weer zal het vandaag in ieder geval niet liggen!

De wedstrijd begint ietwat timide met ARC die veel de ruimte krijgt om van achteruit op te bouwen. Hieruit ontstaat er vanuit ARC veel druk naar voren en de drang naar de 1-0 is uiterst groot. Desondanks weet EMM het vaak redelijk dicht te houden en boekt ARC tot dusver geen resultaat. Na ongeveer 15 minuten weet Beau de bal te krijgen aan de rechterkant en als echte opkomende back kiest hij de aanval. Dit leidt tot een zorgvuldige voorzet die door Sam in de 16 meter knap in de rechterkruising wordt gekopt: 1-0. Na de 1-0 weet EMM wat vaker gevaarlijk uit de hoek te komen, met onder andere twee vrije trappen in de buurt van de 16 meter die maar net langs het doel gaan. ARC domineert bij vlagen het balbezit en houdt de controle in de wedstrijd. Dit leidt niet tot uiterst gevaarlijke kansen, waardoor de ruststand op 1-0 blijft.

In de tweede helft is het wedstrijdbeeld een weerspiegeling van het beeld van de eerste helft. EMM weet nog de eerste 5 minuten druk te zetten naar voren om nog wat te provoceren, maar dit weet al snel over te gaan. ARC weet de ruimte te creëren en te benutten waaruit de basis van de diverse aanvallen wordt gelegd. EMM weet met de lange bal de aanval te zoeken via de buitenkanten, maar dit resulteert niet direct in gevaarlijke situaties. Zowel vanaf links als vanaf rechts weet ARC keer op keer de aanval op te zoeken. Ongeveer 20 minuten na de rust krijgt Thiemo de bal diep van Sergej vanaf de linkerkant, wat Thiemo regelrecht tegenover de keeper zet. Hij kiest de korte hoek en laat de keeper kansloos: 2-0! Hier laat ARC het niet bij: 10 minuten na de 2-0 weet Beau zich vrij te spelen vanaf de rechterkant en geeft hij de bal voor. Djemairo positioneert zich direct voor de keeper en kopt de bal in de bovenkant van het doel: 3-0. Hierna speelt ARC de absolute dominante rol in de wedstrijd en creëren ze kans op kans, maar geen goal resulteert hieruit. De wedstrijd eindigt in 3-0.

Een belangrijke overwinning voor de O23, zeker met de visie gericht op de stand in de competitie. ARC weet zich verder van de onderkant van de competitie te scheiden en maakt grote sprongen naar definitieve handhaving in de 4e divisie. Volgende week staat Sparta AV O23 op het programma en zal ARC in de uitwedstrijd proberen om de 3 punten terug te brengen naar Alphen aan den Rijn. Goed weekend!
(Tekst: Wessel, foto's : Bert Vd Voort)