Beneluxlaan 1
1946WG
BEVERWIJK
tel. 0251-230038

De kop van dit verslag voorspelt niet veel goeds over de afloop van de uitwedstrijd in Beverwijk tegen DEM. DEM staat na 2 speelronden op de eerste plaats. ARC wilde natuurlijk niets liever om een goed resultaat neer te zetten na de 2 eerdere nederlagen. De eerste fase was redelijk in balans. Beide teams kregen mogelijkheden. De eerst mogelijkheid was er voor DEM maar dat schot ging voorlangs. ARC krijgt ook een kans maar scoort niet. ARC blijft aandringen. Zakaria ziet zijn schot gepakt door de DEM-goalie. Daarna is het weer DEM die druk uitoefent met een paar rappe jongens voorin. Jauke grijpt prima in op een inzet van DEM. ARC komt in deze fase totaal niet in moeilijkheden. Er ontstaan zelfs weer enkele mogelijkheden. Nabil ziet zijn schot naast gaan. Dean ziet zijn schot voorlangs gaan. Een kopkans van Bendeguz gaat via een DEM-verdediger over de achterlijn. ARC ruikt zijn kans om te scoren. Youssef kan niet verder en wordt vervangen door Kyan. Een schot van Zine komt via de keeper en via de paal weer in handen van de doelman. Uit de rebound volgt weer een schot van Zine maar wederom pakt de doelman deze bal. Dan is het weer DEM met een doelpoging waarop Jauke goed ingrijpt en middels de rebound de bal achter ziet gaan. Het lijkt er op dat ARC met een 0-0 stand de rust bereikt. Jauke krijgt nog geel voorgeschoteld omdat hij volgens de scheidsrechter te ruw zou zijn ingekomen. Rond de 42e minuut is de verdediging van ARC niet alert en hierdoor komt DEM eigenlijk onverdiend op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust krijgt DEM wederom een opgelegde kans die de 2-0 betekende. Ca. veertig minuten was er voor ARC geen vuiltje aan de lucht maar toch glipte een goed uitgangspunt voor de 2e helft weer door de vingers. Gesterkt door het goede spel van de eerste veertig minuten gaat ARC er weer tegenaan voor de 2e speelhelft. Bendeguz ziet zijn schot gepakt in de 49e minuut. De snelle voorwaartsen van DEM laten de verdediging kansloos en scoort heel simpel de 3-0. De schrik zit er blijkbaar goed in want nog geen minuut later loopt DEM uit naar een 4-0 voorsprong. Weer loopt ARC achter de feiten aan. Moedig wordt door ARC toch weer de aanval gezocht. Zine ziet zijn schot van afstand via de paal in het net verdwijnen en brengt de stand op 4-1. Levy komt er in voor Philemon. Zine ziet zijn schot via de doelman corner gaan. Echter de deze corner levert voor ARC niets op. Daarna is Zakaria die zijn schot via de lat achter ziet gaan. Vervolgens moet Jauke handelend optreden om DEM van het scoren af te houden. Luuk komt erin voor Zakaria. Jauke moet wederom 3x achter elkaar handelend optreden om erger te voorkomen. DEM krijgt geel voor een iets te pittige overtreding tegenover Nabil. In een overigens verder sportief verlopen wedstrijd. Vrij kort daarna is het toch weer DEM die het net weet te vinden en de 5-1 scoort. In de slotfase ziet Nabil zijn schot nog gepakt door de doelman van DEM. Het was wederom een wedstrijd waarin ARC ca 60-65 minuten de tegenstander het spelen zeer moeilijk maakt. Helaas weten onze voorwaartsen, ondanks de geboden mogelijkheden daar niet doeltreffend mee om te gaan. Een andere constatering kan ik niet bedenken. Het zal in de komende wedstrijden zeker ook beter moeten gaan wat het maken van doelpunten betreft. Zaterdag 4 februari a.s. is er op Zegersloot de wedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Groningen. De aanvang is 12.15 uur.