...

Divisie 4 A (voorjaar)

15 april 2023 12:15

A. Sesink Clee

Onder het genot van een prettig voorjaarszonnetje begon ARC vol goede moed aan de wedstrijd op Zegersloot tegen het op de 2e plek staande Quick. Hiervoor had het ook alle rede toe omdat in februari de uitwedstrijd bij Quick meer dan verdiend met 1-3 werd gewonnen. Elkaar aftastend was er al vrij kort na het beginsignaal een angstig moment in de verdediging van ARC maar deze wist het gevaar af te wenden. ARC doet iets terug. Zakaria schiet vanaf de zijkant vanaf ca 30 mtr. de bal rakelings over de kruising van het Quick doel. Daarna is het de beurt aan Quick die een aanval opzet. Waar voorafgaand aan de wedstrijd nog zo voor werd gewaarschuwd om de aanvallers van Quick kort op de huid te zitten vervalt ARC helaas weer in dezelfde fout en zonder ook maar een strobreed in de weg te leggen scoort Quick heel eenvoudig, volledig vrijstaand, met het hoofd de 0-1. ARC blijft gelukkig niet bij de pakken neerzitten. Een mooie actie van Yousseff draait helaas op niets uit en uit de tegenaanval van Quick moet Sven doen waar voor hij staat en geeft de Quickaanvaller geen kans. Niet veel later komt er aanval waarbij Zine uithaalt, echter zijn schot verdwijnt naast het doel. Rond de 27e minuut geeft Dean een fantastische pass op Zine die zich geen moment bedenkt en heel fraai de 1-1 tegen het net drukt. Maar Quick blijft gevaarlijk met hun aanvallen. In de 39e minuut wordt Haruki kansloos gelaten door de snelle voorwaartsen en uit de voorzet scoort het de 1-2. Ook bij deze aanval ging de ARC verdediging weer niet vrijuit. Met deze stand wordt ook de rust ingegaan. In de rust benadrukt de trainer nog maar eens dat er verdedigend en in de duels best wat pittiger gespeeld mag worden. Gijs die bij een botsing dusdanig last bleef houden wordt in de rust vervangen door Olivier. De donderspeech van Kevin lijkt geholpen te hebben en er wordt dan ook feller op de bal gezeten. Kort na rust is het Dean die de bal op Zine geeft die te gehaast de bal een meter naast schiet. Hierna is het weer de beurt aan Quick die vervolgens naast schiet, een inzet door Sven gepakt ziet worden en schot over het doel ziet gaan. Ook Quick geeft antwoord op de felheid van ARC. Bendeguz wordt pittig aangepakt en deze overtreding levert Quick een gele prent op. Uit de genomen vrije trap kan ARC helaas geen voordeel halen. Daarna is het weer Quick die naast schiet. Hierna is het Booy die erger voorkomt om fantastisch in te grijpen bij een Quick aanval. Kyan komt er in voor Yousseff. Hoewel het spel op en neer golft zijn de aanvallen van Quick dreigender dan die van ARC. Een schot van de Quick aanvaller vanaf ca. 25 mtr. gaat gelukkig via de paal achter. ARC komt er steeds moeizamer uit, moet af en toe aan de noodrem trekken. Een overtreding op ca 25 mtr van doel richt gelukkig geen gevaar aan. Met deze stand is alles nog mogelijk om op gelijke hoogte te komen. Ook Quick ziet dit gevaar en trekt nogmaals aan de noodrem door Dean met een pittige overtreding te stoppen met het gevolg dat er weer een gele kaart voor Quick getoond werd. Dean probeert het hierna nog een keer maar ziet zijn schot voorlangs het Quick doel gaan. Nabil komt er nog in voor de moegestreden Zakaria. Quick zet nog een keer aan en krijgt uit een aanval een corner toegekend. Uit deze genomen corner kan Quick zonder dat er ook maar een strobreed in de weg wordt gelegd heel simpel de 1-3 binnen tikken. De scheidsrechter dacht blijkbaar dat er maar 40 minuten moest worden gespeeld in plaats van de reguliere 45 minuten. Na de 1-3 floot hij dan ook direct af. Een wedstrijd die door ARC door slap verdedigingswerk eigenlijk cadeau aan Quick werd gegeven. Op basis van het vertoonde spel over de gehele wedstrijd was Quick wel de terechte winnaar. Kijkend naar de overige uitslagen en de stand op de ranglijst moet ARC zich toch wel ernstig zorgen gaan maken als het in de laatste wedstrijden geen punten pakt. Het is in ieder geval gewaarschuwd omdat het degradatiespook wel heel dicht boven het hoofd van ARC komt te hangen. Ondanks het zonnige voetbalweer werd het voor ARC voetbalweer met een behoorlijk zwart randje erom heen. Weinig reden om te lachen dus. Maar we geven de moed nog niet op. Zaterdag a.s. is op Sportpark Zegersloot Koninklijke HFC de volgende tegenstander.