Jonge Spartaan, de VR1

Groep 2 A

8 april 2023 11:00

T. van der Meer

Op een rustig Zegersloot werd zaterdag de halve finale van de beker voor Vr1 afgewerkt. Om 11.00 traden we aan tegen de Jonge Spartaan VR1. Een tegenstander die we niet echt kenden en niet goed konden inschatten. Het mooie is dat we thuis spelen, en daar zijn we goed in! We hebben er zin in. Dat blijkt in voorbereiding en voorbespreking. De spanning is ook net even wat anders dan normaal. We hebben de focus goed staan.

De overhand aan het begin van de wedstrijd is volledig voor ARC. We spelen veel op de helft van de tegenstander. De Jonge Spartaan is ook een niveau minder, en is hooguit in de omschakeling feller en korter op de bal. Dit blijkt dus ook uit het adequaat reageren bij een verkeerd uitverdedigde bal die achter Romy in het net beland. 0-1 achter..

Het duurt echter nog geen minuut eer de stand door een bal hoog in de goal gelijk getrokken wordt 1-1 .. een soort cadeautje, maar niet minder terecht gezien het spelbeeld.

Het lijkt even een knotsgekke wedstrijd te worden omdat even later de Jonge Spartaan een terechte penalty krijgt toegewezen 1-2. Gezien het wedstrijdbeeld hadden we iets anders verwacht, maar het is zoals het is.

Na de rust doen we een nodige omzetting en dat blijkt de sleutel van de ommekeer. We pakken totaal de overhand en geven de Jonge Spartaan slechts de hoop dat ze evt kunnen standhouden. Een vermeende, hoge voorzet beland weer een soort gelukkig in de goal van de tegenstander waardoor de kaarten weer gelijk liggen. Een goed veld doelpunt, een penalty, een ingekopte corner en een slotoffensief van rechts maken een overtuigende en logische overwinning compleet!

Als VR1 niet vergeet hoe goed het kan voetballen en men elkaar goed weet te vinden dan kunnen we vol vertrouwen de bekerfinale tegemoet zien!

De bekerfinale wordt gespeeld op vrijdag 2 juni as bij Westlandia in Naaldwijk.

Eerst gaan we aan de slag in de competitie, waar nog een klein kansje op na-competitie voor promotie gehaald kan worden.