72'
... (solo)

5 augustus 2023 14:30

De A selectie van ARC speelde zaterdag twee oefenwedstrijden tegen Nieuwkoop en Lisse, die beiden verloren werden.

Om alle 23, momenteel aanwezige,  A selectiespelers stonden er twee wedstrijden op het programma. De groep werd aangevuld met een aantal talentvolle spelers uit O23-1. Tegen Nieuwkoop, kampioen van de 3e klasse en bekerwinnaar West 2, begon ARC goed. De ploeg was ongelukkig in de afwerking en een goed en compact spelend Nieuwkoop liet zen dat ze niet voor niets zo succesvol waren vorig seizoen. Ze kwamen op een 0-2 voorsprong en pas daarna deed ARC iets terug. Een goede assist van Milan Kuiper bracht Timon Hopman in balbezit die fraai afrondde. Daarna werd er bij ARC veel gewisseld en werden fouten in de verdediging van ARC koelbloedig afgerond door Nieuwkoop dat uitliep naar 1-6. Het slotakkoord was voor ARC. Thijs Spanjer zette de 2-6 eindstand op het scorebord.

ARC tegen Lisse, met een nagenoeg volgepakte tribune, was een heerlijke wedstrijd om te zien. ARC begon brutaal en nam het heft in handen in het eerste half uur. Na een klein kwartier ging Boyd Baatje goed door en zette vanaf de achterlijn voor. Arjan Ouwendijk kreeg niet genoeg curve in zijn schot en zag zijn inzet naast vliegen. Vlak daarna werd een mooie volley van Luuk Slegt een prooi voor de Lisser doelman. De mooiste aanval van de eerste helft werd ingeleid door Huib Oversloot die Donny van der Neut aanspeelde en de bal terugkreeg, voorzette en Neal Arnoldus bereikte. Zijn inzet had te weinig kracht. Lisse kwam daarna beter in het spel en kreeg kansen. Doelman Niels de Vogel verrichtte steeds prima werk en dus gingen beiden ploegen met 0-0 rusten.

In het tweede bedrijf startte Lisse sterk en zette ARC vast. Dat resulteerde na 50 minuten in de 0-1. De ARC verdediging kreeg de bal niet weg. Lisse speelde op rechts een mannetje vrij die onberispelijk binnenschoot. Na een kwartier herpakte ARC zich en kreeg na prima voorzetten van Donny van der Neut en Boyd Baatje goede kansen. Tweemaal kwam spits Ronaldo centimeters te kort om de bal binnen te tikken. Na 70 minuten scoorde Lisse na een solo op schitterende wijze de 0-2. Ook nu wisselde trainer Mark Evers veel. Zo debuteerde de tweeling Davey en Timon Hopman in ARC 1 en dat deden ze prima. Na een foutje van de Lisser doelman pikte Boyd Baatje de bal op en scoorde met een geweldige lob en zo kreeg ARC loon naar werken. Na negentig minuten floot de prima leidende scheidsrechter Jeroen Koene voor het einde en stond er dus 1-2 op het scorebord. Een verdienstelijk resultaat tegen deze 2e divisionist.

Na afloop keek trainer Mark Evers terug op twee nuttige oefenwedstrijden. Mark: “Ik kijk met een goed gevoel terug op vandaag. Ondanks dat er tweemaal verloren is. Ik heb goeie dingen gezien en ook hebben we met elkaar de nodige leermomenten. Daar kunnen we wat mee. Op naar volgende week. Eerst lekker trainen en dan zaterdag het Horesca toernooi bij Noordwijk.”

Klik hier op de foto's van ARC 1 - Fc Lisse 1 (Bert vd Voort)
Klik hier op de foto's van ARC 1 - Nieuwkoop 1 (Saskia de West - Berk)