Boyd Baatje (intikker)
24'
63'

15 augustus 2023 20:00

Dinsdagavond heeft ARC een eenvoudige overwinning behaald op het Olympia van oud-trainer Frank Bloemheuvel.

Voor ARC nadert het einde van de voorbereiding. Nog twee wedstrijden en dan moet de ploeg van Mark Evers klaar zijn voor de competitie ouverture tegen BOL. Dinsdagavond legde ARC vanaf minuut 1 haar wil op tegen Olympia. Die ploeg moest zich in het eerste half uur voornamelijk richten op ‘tegenhouden’. De eerste kans kwam na negen minuten toe de doelman van Olympia een schot niet klemvast kon pakken. De terugspringende bal kwam bij Ronaldo. Zijn inzet was echter krachteloos. Even ater was het wel raak. Een prachtige combinatie in de zestien tussen Arjan Ouwendijk en Boyd Baatje werd door Arjan met een prachtig stiftje afgerond. Na de eerste goal bleef ARC druk zetten op de helft van Olympia en na 25 minuten onderschepte Arjan Ouwendijk de bal. Hij ging de zestien binnen, was niet zelfzuchtig en schoof de bal naar Boyd Baatje die simpel de 2-0 binnenschoot.  Even later was het bijna 3-0. Een hoekschop van Donny van der Neut werd door Derek Prins snoeihard ingekopt. Via de onderkant van de lat stuitte de bal het veld weer in. Daar Olympia maar sporadisch in de buurt van doelman Niels de Vogel kwam bleef het na 45 minuten bij 2-0.

In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht. De beste kansen bleven voor ARC. Na een aantal malen ‘net niet’ was het na 63 minuten Ronaldo die de opkomende Huib Oversloot aan het werk zette. Diens voorzet was perfect op maat en Boyd Baatje rondde schitterend af: 3-0. Daarna werd er door beide trainers volop gewisseld. De in het veld gekomen Milan Kuyper was nog het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot de bal tegen de paal. Zo bleef het bij een eenvoudige 3-0 overwinning van ARC.

Zaterdag de laatste testcase: om 14.30 uur komt 4e divisionist VOC uit Rotterdam naar Alphen.