Nieuwe Wal 2
1621MB
HOORN NH
tel. 0229-215090

Het decor van de wedstrijd tussen Hollandia en ARC was troosteloos. Het hoofdveld van de Hoornse ploeg was onbespeelbaar en dus werd er op een bijveld gespeeld. De omstandigheden waren al niet beter: een wind die vanuit het Markermeer richting veld blies en 90 minuten regen. Na het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Groenendijk stapte Hollandia fier van het veld met drie punten en droop ARC af. Een 4-2 nederlaag die niet nodig was.

ARC speelde de eerste helft tegen de wind in en startte voortvarend. De ploeg van Mark Evers zette druk op de Hoornse verdediging. Na zeven minuten soleerde Yassin Kaabouni in het zestien en zette vanaf de achterlijn voor. Jordi Tuithof stond vrij en tikte de bal binnen. Een 0-1 voorsprong en in het eerste deel van de wedstrijd was ARC beter. Na twintig minuten betaalde zich dat weer uit. Een vloeiende aanval bracht Pepijn Kooij in balbezit. Die omspeelde twee man en zette voor: Boyd Baatje schatte die voorzet op waarde in en tikte de 0-2 binnen. Een heerlijke start. Vijf minuten later kreeg Hollandia net buiten de zestien een vrij schop. De bal werd breed gelegd en de daarna ingeschoten bal werd van richting veranderd en liet doelman Niels de Vogel kansloos: 1-2. Hierna ontspon zich een fel duel waarin Hollandia de ploeg met een licht overwicht was. ARC moest het hebben van counters. Uit een hoekschop was Derek Prins heel dicht bij de 1-3, maar zijn kopbal ging net naast. Ook Hollandia kreeg kansen, maar Niels de Vogel was steeds paraat en verrichtte een aantal mooie reddingen. Zo gingen de ploegen met een 1-2 stand rusten.

In het tweede bedrijf de wind in de rug van de ARC-ploeg, maar eigenlijk waren er nauwelijks kansen voor ARC. Yassin Kaabouni was met een vrije schop nog het dichtst bij een voorsprong. Hollandia, een technisch vaardige ploeg die veel strijd leverde, ging op jacht naar de gelijkmaker. Tot minuut 65 had de ARC-verdediging er goed het oog in en kreeg Hollandia nauwelijks kansen. Maar een voorzet die ruim naast leek te gaan werd door Lars van IJzendoorn getoucheerd en de bal vloog in het net: 2-2 Hierna gingen beide ploegen op jacht naar de winst, maar dat leverde geen succes op. Zo leek het op een 2-2 uit te draaien, maar vier minuten voor tijd een goede aanval van Hollandia die leidde tot een scrimmage voor het ARC-doel. Tot tweemaal toe pareerde de Alphense defensie de schoten, maar de derde inzet was toch raak: 3-2. Hierna deed ARC nog een poging om de 3-3 te maken. De krachten waren echter op. De 4-2 in de laatste seconde was slechts voor de statistieken.

Na afloop analyseerde Mark Evers deze voetbalmiddag. Mark: “Het was een ontzettend frustrerende en onnodige nederlaag op een middag waarbij je niemand een plezier doet om te voetballen. Op een bijveld spelend wat niet divisie waardig is, 25 man/vrouw publiek en vreselijke weersomstandigheden en dan ook nog een zeker voelende overwinning weggeven door pech en niet voldoende meegaan in de energie van Hollandia. Daarnaast niet alleen maar zuur het kalenderjaar uitknallen. De fases dat we dominant spelen en kansen creëren worden steeds groter en dat moeten we doorzetten richting 2e seizoenshelft. Nu genieten van 2,5 week rust na een energie slopende 1ste seizoenshelft.”