R.S. Hornes

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Met nog een kwartier te spelen stond er op Zegersloot een 2-0 voorsprong voor ARC op het scorebord. Hoogland had nog nauwelijks kansen gehad en ARC had nog niets weggegeven. De zo noodzakelijke overwinning die ook de moraal zeker zou doen stijgen leek er aan te komen. ‘Leek’ want 18 minuten later floot scheidsrechter Bob Hornes voor het einde en stond er op datzelfde scorebord 2-3.

Het begon allemaal prima op een zonovergoten Zegersloot. ARC had geleerd van vorige week en voetbalde met passie om de overwinning die zo broodnodig was binnen te halen. Binnen het kwartier kwam de eerste goal. Een prima aangesneden hoekschop van Arjan Ouwendijk werd door Matt Veerhuis krachtig naar de grond gekopt en stuitte hoog in het net en daarmee stond ARC op voorsprong. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Een mooie aanval bracht Huib Oversloot aan de rechterkant vrij op de achterlijn. Zijn voorzet was op maat en weer was het Matt Veerhuis die binnenkopte. Wat een weelde: een 2-0 voorsprong en Matt Veerhuis had zelfs een hattrick kunnen maken. Net over de middenlijn zag hij de doelman voor zijn doel staan. De inzet mistte echter precisie. Helaas moest bij ARC na een hal uur Pepijn Kooij geblesseerd uitvallen. Lars van IJzendoorn was zijn vervanger. Van Hoogland had ARC in dat eerste bedrijf niets te vrezen en dus gingen de ploegen met 2-0 rusten.

In de tweede helft speelde Hoogland wat energieker maar werk kreeg doelman Niels de Vogels nauwelijks te doen. ARC bleef geconcentreerd voetballen en deed pogingen om de voorsprong uit te bouwen en zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat lukte niet. Toen brak het laatste kwartier aan. In minuut 76 claimde een Hoogland speler een vrije schop. Kreeg die niet, viel en kwam door klungelig balverlies van ARC toch weer aan de bal. Zijn pass bereikte een medespeler die voorzette en het was Rochdi Hathot die simpel kon inkoppen: 2-1 en er zat ineens weer spanning op de wedstrijd. Dat motiveerde Hoogland en ze zochten de aanval. Dat leverde in minuut 79 weer succes op. De situatie was identiek: een voorzetje dat niet adequaat door de Alphense verdedigers werd verwerkt en Henri Kersten kopte de 2-2 binnen. Met het inbrengen van Ronaldo en Beau Spruit wilde trainer Nick Coster nieuwe aanvallende impulsen aanboren. In minuut 90 had dat zich moeten uitbetalen. De voorzet van Beau Spruit was op maat. Ronaldo stond op nog geen vijf meter van een leeg doel maar presteerde het om hoog over te schieten. De aanval van Hoogland hierna had de 2-2 al moeten opleveren maar ook zij misten. Het was uitstel van executie voor ARC. In minuut 93 kwam er weer een voorzet van Hoogland. Doelman de Vogel greep niet in en Henri Kersten kopte Hoogland naar 2-3.

Grote desillusie bij heel ARC na het laatste fluitsignaal. Spelers en trouwe supporters waren zwaar teleurgesteld.  Met de verliespartijen van BOL en SJC had een overwinning de kans op direct lijfsbehoud levend gehouden en was het geloof in eigen kunnen groter geworden. Nu bleek na afloop dat ook WV HEDW had gewonnen en staat ARC op een directe degradatieplaats. Alleen 6 punten uit 2 wedstrijden brengt nog nacompetitievoetbal op Zegersloot. Dan moet dan volgende week in Amsterdam tegen WV HEDW (een punt meer) beginnen, Of dat gaat lukken? De toekomst zal het leren, maar als je zo makkelijk doelpunten weggeeft moet ARC vrezen en zou het zomaar kunnen dat ARC samen met Alphense Boys direct degradeert. En dat zou bij iedereen die van ARC houdt heel veel pijn doen.