Thorbeckelaan 16
3552CS
UTRECHT
tel. 030-2443346

Op het sportpark Thorbecke in. Utrecht heeft ARC zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen DHSC.

IMG-20231008-WA0005.jpgARC begon goed aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd Milan Kuijper de diepte ingestuurd met een lange bal. Zijn inzet vloog rakelings naast anders had al heel snel de 0-1 op het scorebord gestaan. Die stand stond er wel na vijf minuten. Op rechts werd Boyd Baatje gelanceerd. Hij schoot op doel en de doelman redde met de voet. Voor de rebound stond Milan Kuijper klaar om ARC op voorsprong te brengen. In het verdere verloop van de eerste helft was ARC de bovenliggende partij. De ploeg gaf niets weg aan DHSC, maar was zelf ook niet in staat de voorsprong uit te bouwen.

In het tweede bedrijf zetten DHSC direct hoog druk, maar gevaarlijk konden de Utrechters niet worden. In tegendeel: de beste mogelijkheden waren voor ARC. De voor Boyd Baatje in het veld gekomen Donny van der Neut kreeg de bal op de linkervleugel. Hij speelde enige spelers uit en werd in de 'zestien' aangetikt. Scheidsrechter van Pelt wilde echter niets van een penalty weten. Even later combineerde Arjan Ouwendijk door de as van het veld naar voren en kon alleen op de doelman afgaan. Zijn uithaal was wellicht iets te vroeg geschoten en de bal kwam op de lat. Pure pech. Inmiddels had DHSC voorin twee verse krachten. Een kwartier voor tijd soleerde een DHSC speler in de zestien. Lars van IJzendoorn stopte hem af. Nu vond de scheidsrechter het wel een strafschop. Het was  Kenneth Aninkora die de 1-1 op het bord zetten.

IMG-20231008-WA0003.jpgIn de laatste tien minuten probeerde DHSC het nog wel, maar het bleef bij 1-1. Bij ARC heerste een dubbel gevoel. Er had meer ingezeten. Het positieve was dat er door de hele ploeg keihard gewerkt is.

Volgende week wacht SJC op Zegersloot en dan wil ARC niets minder dan de drie punten. Ze hunkeren er naar!