Sportlaan 2
2406LD
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-492774

Goed voetbal was het niet in de derby tussen Alphense Boys en ARC op sportpark De Bijlen. Dat kon ook niet verwacht worden van twee clubs die zich bevinden in de staart van de vierde divisie A. Enerverend was de wedstrijd wel en er was onder heerlijke weersomstandigheden sprake van een echte derbysfeer. Na een indrukwekkende minuut stilte ter ere van het in de afgelopen week overleden lid van verdienste van ARC  Jaap Noomen barstte aan weerszijden van het kunstgrasveld een al even indrukwekkend vuurwerk los. Vervolgens startte een wedstrijd waarin beide partijen er voor de volle achtennegentig minuten met veel inzit tegenaan gingen. De thuisclub zou uiteindelijk met 2-0 winnen  en dat was voor ARC slecht nieuws, want mede ook door de andere, verrassende, uitslagen wordt het ontlopen van de nacompetitie nu wel heel moeilijk. ARC moet nu in de resterende drie wedstrijden drie punten inlopen op DHSC om dat voor elkaar te krijgen. Erger nog, zelfs rechtstreekse degradatie dreigt nog, maar zover gaat het natuurlijk niet komen.

Vol gas gaven de teams om de zo belangrijke drie punten te pakken. Het leverde een lekkere pot voetbal op zonder dat de kansen zich aan een regen. De eerste echte mogelijkheid diende zich pas na een klein kwartier aan. Huib Oversloot was weer eens mee naar voren gerend en besloot zijn actie met een pegel die ruim over ging. Zonder de anderen tekort te doen, Huib Oversloot was als de nummer 2 van ARC samen met de nummer 2 van Alphense Boys Daniel Abbink voor het uitzinnige jeugdige publiek op de tribune het toonbeeld van de inzet. Ruim tien minuten verder kwam Alphense Boys op voorsprong. Tarik Zaanani krulde de bal van afstand in de bovenhoek. De inzet leek niet onhoudbaar, maar het stond wel opeens 1-0. Na die goal was ARC het achterin even kwijt, want een minuut later stond de jonge Boy-spits Thierry  Anthony oog-in-oog met keeper Niels de Vogel. Hij schoot echter naast en zo bleef het uitermate spannend. De intensiteit en inzet leidde af en toe tot wat botsingen, maar echt onsportief werd het nooit. Na een goed half uur dreigde het even wat onvriendelijk te worden, maar Derek Prins en Milan Stiphout toonden zich waardige aanvoerders en maanden hun manschappen tot rust.  In de eerste helft werd niet meer gescoord.

Na de pauze was sprake van hetzelfde spelbeeld.  Een bovenliggende partij was er eigenlijk niet en het spel golfde in sneltreinvaart op en neer. Na twee minuten al was de Racing dichtbij de gelijkmaker. Huib Oversloot deponeerde de bal haarfijn bij Matt Veerhuis, maar die kopte in kansrijke positie naast. Oversloot zelf was ook nog een keer in de buurt van een doelpunt en dat gold ook voor invaller Lars van IJzendoorn. Die was net binnen de lijnen gekomen voor Derek Prins, die tollend begeleid was naar de kleedkamer. De aanvoerder had een hersenschudding opgelopen en lijkt zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal van ARC daardoor te hebben gespeeld. Aan beide zijden werd in de slotfase volop gewisseld. De equipe van waarnemend trainer Nick Coster gooide er nog een stevig slotoffensief tegenaan en de gelijkmaker hing in de lucht. Boys-doelman Tyrell  Richardson wist dat echter met enkele schitterende reddingen te voorkomen. In de achtste en tevens laatste minuut van de toegevoegde extra tijd viel de goal aan de andere kant. Jongeling Romeo Pieters, kort daarvoor ingebracht, schoot de 2-0 binnen. De voortreffelijk leidende arbiter Giolvanni Verhoeve liet niet eens meer aftrappen: Alphense Boys  -  ARC 2-0.

Conclusie: Alphense Boys greep de laatste, op knappen staande, strohalm en ARC doet er goed aan de laatste drie wedstrijden te winnen.