4e Divisie A

28 oktober 2023 14:45

Anoniem

Sportpark De Toekomst

Tegen Ajax amateurs heeft ARC 1 geprobeerd om de weg omhoog in te zetten. ARC had in de begingfase  geen ontzag voor de medekoploper. ARC kwam zeker in het eerste kwartier vrij regelmatig tot prima aanvallen die tot de 13e minuut niets opleverden.

Dat veranderde dus in de 14e minuut nadat Luuk Samson en vrije trap de 16 meter in stuurde waar de bal onvoldoende werd weggewerkt en pardoes voor de voeten viel van Kenno Kleyn die de 0-1 binnen schoot.

Ajax ging steeds beter voetballen, mede gevoed door een tomeloze inzet die werd uitbetaald in de 21e minuut toen Roy Deken na een indrukwekkende solo de bal panklaar legde voor wie anders dan Bitter (1-1). Nog geen minuut later was het Abdel Malek el Hasnaoui, die dicht bij de 2-1 was maar doelman Niels de Vogel was eerder bij de bal.

Ajax mocht in zijn handen dichtknijpen dat de 1-2 in de 23e minuut werd afgekeurd voor buitenspel.
Ajax kwam beter in ijn spel en het kwam dan ook op voorsprong na een dieptepass van Van Kippersluis scoorde andermaal Bitter beheerst de 2-1 .

IMG-20231008-WA0002.jpgHet was de fase dat Ajax nadrukkelijk solliciteerde naar de 3-1, die ook viel in de 41e minuut toen Vicenzo Schep een vrije trap op het hoofd legde van Roy Deken, die fraai scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter.

Vlak na de rust kreeg Matt Veerhuis een goede kans maar de keeper van Ajax redde.

Daarna zetten Ajax weer aan en via Tristan Buis werd het 3 - 1. Het strijdlustige ARC bleef positief voetballen en kreeg in de 55e minuut zowaar weer een kans via Yassin Kaabouni.

Ajax kreeg nog mogelijkheden om de stand uit te breiden, maar had het vizier duidelijk niet op scherp of keeper Niels de Vogel was een sta in de weg.

Al met al een verdiende overwinning voor Ajax.