JOS Watergraafsmeer (zon)

4e Divisie A

30 september 2023 14:30

S. van Egmond

Hartverwarmend was het niet wat de toeschouwers bij de wedstrijd ARC – JOS Watergraafsmeer voorgeschoteld kregen.

Anderhalve kans uit een uitgespeelde aanval in negentig minuten tijd is wel erg weinig. De nog steeds ongeslagen bezoekers uit Amsterdam hadden er maling aan. Ze wonnen met 1-0 . Zelfs die ene goal kwam niet voort uit een vloeiende combinatie. Die viel na achtendertig minuten middenveldvoetbal uit een zondagsschot op zaterdagmiddag. Richie Owusu-Ansah was de producent daarvan. Tegen zijn pegel van grote afstand was doelman Niels de Vogel volstrekt kansloos. Daarbij bleef het qua opwinding. In de eerste helft kwam ARC nauwelijks aan voetballen toe. De bezoekers hadden balbezit zonder daar overigens wat leuks mee te doen. Echte kansen kwamen er amper uit voort. Alleen de rappe rechtersits Owsu-Ansah had af en toe wat leuks in het verschiet, maar Coen van de Hoek had hem behoorlijk in zijn zak. Zijn trainer besloot hem dan ook maar over te hevelen naar de linkerflank, van waaruit hij later de winnende treffer binnen zou knallen. Die 0-1 was op dat moment niet eens ontreecht, want JOS Watergraafsmeer voetbalde net iets moediger dan ARC, waar wel erg veel mis ging ook.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, maar trok de thuisploeg toch net iets feller van leer. Meer dan een kansje voor Boyd Baatje uit een strakke voorzet van de actieve invaller Milan Kuiper werd niet genoteerd. Over de gehele wedstrijd gezien was dat naast een schot van Niek Ossevoort het enige wapenfeitje van het team van Mark Evers.  JOS Watergraafsmeer bevindt zich dan wel hoog op de ranglijst, maar met wat meer lef en wat meer druk zetten had ARC daarvan beslist niet hoeven te verliezen.

Niels de Vogel; Huib Oversloot; Derek Prins (77.Matt Veerhuis); Lars van IJzendoorn; Niek Ossevoort (77.Kenno Kleyn); Arjan Ouwendijk (63.Thijs Spanjer); Boyd Baatje; Coen van de Hoek; Moreno Bruster (46.Luuk Samsom); Donny van der Neut (46.Milan Kuijper).