Purmersteijn (zon)

4e Divisie A

9 september 2023 14:30

G.T.A. Verhoeve

ARC maakte zaterdagmiddag voor het thuispubliek een uitermate slechte beurt en verloor met 2-4 van Purmersteijn.

Vanaf minuut één lieten de gasten zien dat ze voor niets minder dan drie punten naar Alphen waren gekomen. Er werd druk gezet op de Alphense verdediging en dat resulteerde al in minuut twee in een schot dat voorlangs vloog. Na elf minuten leidde slecht meeverdedigen de 0-1 in. Het was Daniy Plasmeijer die een voorzet kinderlijk eenvoudig kon intikken. Eigenlijk was de 0-2 in minuut tweeëntwintig een kopie van de 0-1. Wederom slecht meeverdedigen. Nu was het de vrijgekomen Timo Polman die de bal niet naar een medespeler voor het doel passte maar snoeihard zelf  binnenschoot.. Dit was voor trainer Mark Evers het moment om te gaan wisselen. Neal Arnoldus, Matt Veerhuis, Tjerk Ligtvoet en Lars van IJzendoorn verlieten het veld en daar kwamen Pepijn Kooij, Ronaldo Duarte, Coen van der Hoek en Luuk Samsom voor terug.  Bij de drinkpauze die wegens het warme weer na 35 minuten werd ingelast had Mark Evers even de gelegenheid om zijn ploeg meer op scherp te zetten. Direct na de spelhervatting echter sneed  Purmersteijn zonder moeite als een mes door de Alphense verdediging en was het Rowan Meijer die de ruststand van 0-3 op het scorebord zette. ARC stelde daar in helft één slechts één mogelijkheid tegenover. De inzet van Boyd Baatje was echter krachteloos.

In de tweede helft ging ARC op zoek naar eerherstel en was het Purmersteijn dat de voorsprong wilde consolideren. Er zat in het tweede bedrijf iets meer pit in de Alphense ploeg. Een foutje van de doelman van Purmersteijn leverde in minuut 69 een vrije schop op. Na een tikje breed van Arjan Ouwendijk was het Luuk Samsom die schitterend de 1-3 maakte. Het gaf ARC enige moed en een aantal spelers rechtten de rug nogmaals. Resultaat leverde dat pas op in minuut 93 toen Ronaldo Duarte na een scrimmage in balbezit kwam en een klein gaatje vond waardoor het 2-3 werd. Daarna was er nog even tijd voor een ultiem slotoffensief en ging heel ARC naar voren. Ze kwamen niet verder dan een kopbal van Derek Prins en in de aanval daarna counterde de Purmerenders via Omar Nait Alcha naar de verdiende 2-4 winst.

Na afloop was Mark Evers teleurgesteld en stak de hand in eigen boezem: hij had zijn team voor deze wedstrijd niet op de juiste manier geprepareerd. en dat trok hij zich aan. Hij gaf zijn collega van Purmersteijn een 10. Zondebokken aanwijzen deed hij niet want volgende week, uit tegen Ter Leede,  moet ARC er weer staan. Zeker weten dat de hele selectiegroep dan niets minder wil dan revanche voor de prestatie van zaterdagmiddag.