2102LS
HEEMSTEDE
tel. -

Zaterdagmiddag heeft ARC de goede seizoenstart tegen BOL geen vervolg kunnen geven. Er werd met 3-1- verloren van HBC.
ARC kwam tegen de promovendus uit Heemstede, getraind door oud ARC speler Jasper Ketting, goed uit de startblokken. Direct werd er druk gezet op het doel van HBC en dat resulteerde binnen vijf minuten in een tweetal mogelijkheden. De inzetten van Boyd Baatje misten kracht en presicie. HBC kon daar maar weinig tegenover stellen.

Na een kwartier spelen had ARC op voorsprong moeten komen. Een goede combinatie over de linkervleugel leidde tot een prima voorzet van Niek Ossevoort. Die bereikte Yassin Kaabouni, die vrij voor doelman Bram Verhage kwam. Zijn schot werd door de doelman gekeerd en ook de rebound was niet aan Yassin besteed. ARC bleef doorgaan en er kwamen meer kansen. Arjan Ouwendijk kwam op rechts alleen door, maar zijn voorzet werd onderschept voordat de vrijstaande Yassin kon afronden op doel. Even later brak Huib Oversloot op rechts door. Hij stoomde op richting de doelman maar het was een Heemstedense verdediger die met een geweldige sliding een doelpoging van Huib voorkwam. Vlak daarna kopte Coen van der Hoek een hoekschop van Yassin snoeihard in. Een verdediger haalde de bal echter van de lijn.  Een oude voetbalwet zegt dat wanneer je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet. En zo geschiedde: in minuut 44 kreeg HBC een hoekschop en daarbij was de organisatie in de Alphense verdediging even ver te zoeken. In de zestien stond Arno Dijkstra geheel vrij en die kopte kinderlijk eenvoudig de 1-0 binnen en met die stand gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft kwamen bij ARC Neal Arnoldus en Pepijn Kooij in het veld voor Donny van der Neut en Coen van der Hoek. ARC ging op jacht naar de gelijkmaker. Onder aanvoering van de getergde Neal Arnoldus (hij begon de de bank) werd er druk gezet en dat had in minuut 53 succes. Op rechts kwam Huib Oversloot prima door. Hij speelde de in het stafschopgebied vrijstaande Neal Arnoldus fraai en en die verzilverde de kans uitstekend. Daarna wilde ARC doordrukken en had een veldoverwicht. Sporadisch was HBC nog gevaarlijk. In minuut 65 was een voorzet van Tjerk net te scherp om af te ronden. Uit het niets viel er een de goal aan de andere kant. Een schot van een HBC speler leek ver naast te gaan. Via een carambole kwam de bal ‘per ongeluk’ op het hoofd van Arno Dijkstra en verdween de bal over Niels de Vogel heen in het doel: 2-1.  Een domper voor ARC dat weer op jacht moest naar de gelijkmaker. Tjerk Ligtvoet was tien minuten voor tijd dichtbij. Na een scrimmage kwam hij vrij in de zestien. Zijn inzet was veel te slap en een prooi voor de uitblinkende doelman Verhage. Diep in blessuretijd zette ARC nog een keer aan. HBC verdedigde uit en knalde de bal naar voren daar stond weer Arno Dijkstra die alleen richting ARC-doel ging en de bal over Niels de Vogel lobte en de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Na afloop was trainer Mark Evers natuurlijk teleurgesteld, maar was hij toch tevreden over het spel van zijn ploeg. Hij stelde dat het enige wat er aan ontbrak was het benutten van de kansen en daarmee sloeg de trainer de spijker op de kop. Als ARC na twintig minuten op 0-2 had gestaan had de wedstrijd anders gelopen.

Volgende week treft ARC Purmersteijn dat zaterdag met 2-5 van Ter Leede won. Dan zal ARC zich willen revancheren voor de nederlaag van zaterdag.