Huizen

4e Divisie A

4 november 2023 14:30

N. Eren

ARC heeft zaterdag eindelijk weer eens ‘het zoet der overwinning’ mogen proeven.

Aantrekkelijk voetbalweer was het zaterdag niet. Bijna de gehele wedstrijd regende Pluvius op Zegersloot. De tribune zat helemaal vol en leefde, zeker in de tweede helft, vaak fanatiek mee. In de eerste helft was het ARC dat prima uit de startblokken kwam. Dit leverde in het eerste kwartier al twee riante mogelijkheden op voor Yassin Kaabouni. In beide gevallen werd hij door de prima spelende Luuk Samsom vrij voor de doelman gezet. In het eerste geval werd zijn inzet in de korte hoek prima gekeerd door doelman Olivier Pabon en in het tweede geval had Yassin ‘ruzie met de bal’ en ging de kans verloren. Enige minuten later was het, weer na een pass van Luuk Samsom, Milan Kuijper die goed door ging en rakelings overschoot en vlak daarna ging
Yassin Kaabouni door tot de achterlijn en zette prima voor. De inzet van Arjan Ouwendijk hield het midden tussen en voorzet en een schot op doel en miste zodoende precisie. Hierna was het de beurt aan Huizen, een goed voetballende ploeg die druk ging zetten.
ARC wilde het verdedigend steeds voetballend oplossen en maakte daarbij enige malen verkeerde keuzes waardoor Huizen via Tristan Kroeze, aanvoerder Theo Visser en Sergio Kozjak grote kansen en mogelijkheden kreeg. De ARC-defensie overleefde het, soms met enig fortuin, allemaal. Het venijn van de eerste helft zat hem in de staart. Na een prima aanval in minuut 37 kwam Arjan Ouwendijk op de rechtervleugel goed door. Zijn voorzet was op maat en Milan Kuijper stond op de juiste plek en met een loepzuivere intikker zette hij de 1-0 op het scorebord. Vier minuten later was het wederom raak.
De twee ‘Luuk’en’ waren de hoofdrolspelers. Luuk Samson zorgde voor de prachtige steekbal dat Luuk Slegt op doelman Pabon kon afgaan. Zijn lob was technisch wonderschoon en magistraal en verdween in het net. Met die 2-0 ruststand gingen beide
ploegen de warme kleedkamer opzoeken.

Na rust verschenen er drie nieuwe spelers bij Huizen en die ploeg ging fanatiek op jacht naar de aansluitingstreffer en dat zorgde voor enige dreiging, maar de ARC-defensie hield stand en via counters probeerde ARC de voorsprong uit te bouwen. Tot echte kansen kwam het echter niet. In minuut 58 leed ARC op het middenveld balverlies en in de omschakeling kwam de bal, voor de ARC-defensie zich het gevaar realiseerde, bij Joshua Lo-Asioe die de 2-1 aantekende. Hierna wilde Huizen natuurlijk meer en het drong ARC terug.  Er ontspon zich in de regen een heerlijk voetbalgevecht. Niet hoogstaand, maar wel spannend met twee ploegen die er alles voor deden. Tot tweemaal toe was het ARC dat dicht bij de overwinning was. In minuut 70 stoomde Huib Oversloot op en schoot snoeihard op doel. De bal werd gekeerd door Pabon en in de rebound schoot Donny van der Neut, rakelings over. Diezelfde Donny van der Neut werd een klein kwartier voor tijd diep gestuurd door Arjan Ouwendijk.
Vanaf de achterlijn zette Donny voor, maar de voorzet werd een prooi voor Pabon zodat er geen kans kwam voor Boyd Baatje. Hierna bleef Huizen aanzetten en was het voor ARC ‘vrouwen en kinderen’ eerst. Na 95 minuten floot scheidsrechter Nurretin Eren, die geweldig floot, voor het einde en vierde ARC de overwinning.

Trainer Mark Evers was na afloop tevreden: “We hebben loon naar werken gekregen. De jongens hebben keihard gewerkt en bij vlagen wordt het voetbal steeds beter. Daarnaast geeft uiteraard het terug zijn van een aantal blessuregevallen een hoop vertrouwen. Hopelijk blijven we nu fit en kunnen we hierop voortborduren.”