HBC (zon)

4e Divisie A

27 januari 2024 14:30

W.H. Kuijntjes

Toen scheidsrechter Kuintjes na iets meer dan 90 minuten affloot stond er 1-5 op het scorebord en die uitslag liet niets aan duidelijkheid te wensen over. De overwinning van HBC was, zeker gezien de tweede helft, meer dan verdiend.

ARC vloog uit de startblokken en binnen de een minuut kon Donny alleen op doelman Verhage afgaan. Hij werd echter foutief afgestopt en viel in de zestien. Scheidsrechter Kuintjes legde de bal er net buiten en de vrije schop leverde niets op. Na 3 minuten was het wel raak. Op links kwam Matt Veerhuis na een geweldige pass van Niek Ossevoort op snelheid goed door zijn voorzet werd vervolgens door Boyd Baatje ingekopt. Drie minuten later had het 2-0 moeten zijn, maar de inzet van Matt Veerhuis op de voorzet van Donny van der Neut was te zwak. Datzelfde gebeurde in minuut 23. Toen zetten Pepijn Kooij voor en was de inzet van Arjan Ouwendijk de zwak. Een sterk begin dus voor ARC dat in minuut 26 de 2-0 had moeten maken. Een pass van Tjerk Ligtvoet bereikte Arjan Ouwendijk die alleen richting doel ging. Hij was niet zelfzuchtig en passte op Boyd die voor een leeg doel hopeloos miste. Het was dus niet vreemd geweest als er na 30 minuten 3-0 op het scorebord had gestaan. HBC kwam steeds beter in het spel en na een paar kleine kansjes werd het in minuut 38 ineens 1-1. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal door Arno Dijkstra (topscorer van de 4e divisie A) ingekopt en daarbij werd hij nauwelijks verdedigd. Na de 1-1 waren er nog kleine kansjes voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft kwam bij ARC Lars van IJzendoorn in het veld voor Pepijn Kooij en gingen beide ploegen op jacht naar een voorsprong. Het was HBC dat het meeste balbezit had en vloeiend combineerde. In de 53e minuut leek een in de zestien van ARC gespeelde bal een prooi te worden voor Niels de Vogel, maar dat lukte niet omdat de bal het lichaam van Derek Prins toucheerde. Het was daarna voor Brian Wilderom een koud kunstje om de 1-2 te maken. ARC zocht daarna direct de aanval en het was Boyd Baatje die na een voorzet over rechts de bal inkopte. De assistent-scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd en daarover waren grote twijfels. Maar ja: geen VAR en dus ging het Alpense feestje niet door. Hierna kwamen bij ARC Yassin Kaabouni en Neal Arnoldus in het veld voor Matt Veerhuis en Donny van der Neut en ging ARC wederom op jacht naar de gelijkmaker. Het lukte echter helemaal niet bij de rood/zwarten en geen moment maakte de ploeg aanspraak op een doelpunt. Twintig minuten voor tijd gooide HBC de wedstrijd op slot. Een vlijmscherpe counter die een prachtige voorzet van Daan Tervoort opleverde op Arno Dijkstra. Die wist daar wel raad mee en de 3-1 betekende zijn 16e treffer van dit seizoen. Hierna was het helemaal gespeeld. ARC snakte naar het eindsignaal en moest nog treffers van Nick de Graaf en Lorenzo de la Rosa toestaan die wel erg makkelijk tot stand kwamen. Die waren puur voor de statistiek en dus eindigde ARC – HBC in 1-5.

Na afloop een korte analyse van Mark Evers: Vasthouden aan een prima eerste 60 minuten. Wel koppen bij elkaar steken dat we na een tegenslag (zeer onnodige tegengoals) ver door de ondergrens zakken. Maar de drive en het niveau van de eerste helft moeten we op voortborduren.

Volgende week wacht Purmersteijn en dan moet ARC maar weer eens punten gaan halen om niet in de gevarenzone te komen.