2491EH
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3866595

Prima 1-3 oefenwinst bij Wilhelmus.

Met een redelijk pittige trainingsweek achter de rug hebbend, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Wilhelmus op het programma. Daar de groep nog niet helemaal compleet was kregen we ondersteuning van een drietal O23 spelers, te weten Thomas, Evan en Loet. De in het begin van dit jaar geblesseerde Sven Verpoort is gelukkig weer op de weg terug en kreeg dan ook speelminuten in deze wedstrijd. Iedereen was natuurlijk nieuwsgierig hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Voor de vakantie periode werden de 3 oefenwedstrijden allen verloren. Er was helaas pech voor Gijs die afgelopen donderdag op de training een spierblessure opliep en hier nog niet van was hersteld. Vanaf het beginsignaal liet ARC zien wat het wilde. In de 2e minuut was er een prima loopactie van Sven richting doel die de vrijstaande Yousseff ziet staan die vervolgens snoeihard het net liet bollen. 3 minuten later was het wederom prijs voor ARC. Evan nam 0-2 voor zijn rekening op prima aangeven van Milan. Sven had er duidelijk zin in want hij liet regelmatig zien dat zijn snelheid er niet minder op was geworden. Wilhelmus probeert hierna gelijk iets terug te doen maar Olivier wist deze aanval tot corner te verwerken. Uit deze corner scoort Wilhelmus wel de 1-2 omdat ARC de dekking niet op orde had. Wilhelmus blijft aandringen en het volgende schot gaat gelukkig over. ARC krijgt wederom een kans. Milan geeft een prima pass op Sven maar deze wordt afgefloten voor buitenspel. Hierna is Yousseff die zijn poging ongedaan ziet worden door de doelman van Wilhelmus. Niet veel later moet Boy handelend optreden om Wilhelmus van het scoren af te houden. Milan schuwt ook het vuile werk niet en wordt teruggefloten voor een iets te pittige overtreding op de middellijn. Kyan komt met zijn snelheid goed door en geeft een pass op Sven maar die komt net iets te kort om echt gevaarlijk te worden. Thomas en Julian komen erin voor Kindyee en Yousseff. ARC krijgt volop mogelijkheden. Een schot van Sven vanaf 20 meter gaat naast. Een schot van Milan gaat over. Thomas maakt doelpoging van Wilhelmus onschadelijk. Een kans van Wilhelmus gaat voorlangs over de achterlijn. Loet geeft een Pass op Sven die net iets te hard is. Op slag van rust geeft Julian een prima voorzet op Sven maar zijn vizier staat helaas nog niet scherp genoeg en schiet naast. Zo gaat de rust in met een dik verdiende voorsprong van 1-2 voor ARC. Jauke komt er in voor Sven en Nabil komt voor Lucas. Waar in de voorgaande wedstrijden ARC niet goed uit de kleedkamer komt leek ook dit keer weer uit te komen, maar gelukkig bleven nu de tegendoelpunten uit. In de 47e minuut scoort Milan op aangeven van Julian. Helaas gebeurde dit in buitenspel positie. Hierna was het weer de beurt aan Wilhelmus maar doelpunten blijven uit. In 53e minuut is er weer een prima aanval via Milan op Sven, maar helaas had de bal te veel vaart om hem te controleren. Een voorzet van Wilhelmus wordt door Jauke uit de lucht geplukt. Kindyee en Yousseff komen er in voor de moegestreden Sven en de licht geblesseerde Boy. In minuut 59 is er een schitterend aanval van ARC via een counter. Loet geeft de bal op Julian die vervolgens afgeeft op Milan die vervolgens heel koeltjes de 1-3 binnentikt. In de 63e minuut voorkomt Olivier erger door prima in te grijpen. Hierna krijgt Yousseff een kans maar schiet helaas naast. ARC controleert in deze fase de wedstrijd. Yousseff krijgt wederom een kans maar de bal verdwijnt in de handen van de Wilhelmus doelman. Hierna komt Lucas erin voor Yousseff. In de 81e minuut krijgt de goed opgekomen Thomas een kopkans maar ziet helaas de bal naast gaan. Milan komt er in voor Evan die met kramp het veld verlaat. Jauke verricht met een prima save redding op een inzet van Wilhelmus. Wilhelmus probeert nog van alles maar het komt niet tot scoren. Lucas krijgt ook nog en dot van een kans maar ziet zijn poging helaas naast gaan. In de slotfase moeten Kyan en Olivier op de rand 16 nog aan de bak om erger te voorkomen. In de stand komt geen verandering meer en behaalt O18-1 zijn eerste meer dan verdiende 1-3 oefenwinst. Het kan niet anders dat dit resultaat veel vertrouwen geeft voor de komende oefenwedstrijd. Op Zegersloot is op zaterdag 19 augustus IJsselmeervogels de volgende tegenstander om tegen te oefenen. De aanvang is 14.30 uur. Thomas, Loet en Evan bedanken we hartelijk voor hun meer dan verdienstelijke inbreng.