Leningradweg 50
3066SH
ROTTERDAM
tel. 010-4211455

ARC verspeelde in de slotfase van deze oefenwedstrijd nog de kans om minimaal een gelijkspel te realiseren. In de beginfase van de wedstrijd liep ARC achter de feiten aan. Alexandria’66 had hier het betere van het spel. Sven moest direct al aan de bak om zijn doel schoon te houden. In de 10e minuut beging Alexandria’66 een overtreding op Kindyee waar niet voor werd gefloten. Alexandria’66 mocht doorspelen en ging vrolijk door met het gevolg dat in de 16 meter de aanvaller van Alexandria’66 heel lichtjes tegen de grond werd gewerkt. Daar, waar voor de overtreding op Kindyee geen fluitsignaal klonk, wees de scheidsrechter nu wel resoluut naar penalty stip. Dit buitenkansje werd vervolgens slim benut door Alexandria’66. ARC bleef moeilijkheden houden om de voorwaartsen in de juiste positie te krijgen. Pas rond de 22e minuut kwam ARC voor het eerst goed in het 16 metergebied waar Yousseff op de rand van het 5 metergebied zijn inzet in de handen van de keeper ziet verdwijnen. ARC herpakt zich steeds beter. Een toegekende hoekschop levert echter niets op. Philemon stormt op richting doel en weet er een corner uit te halen die geen doelpunt oplevert. Hierna ziet ook Dean zijn inzet door de keeper gepakt worden. Kindyee die toch wel last kreeg van de eerder op hem gemaakte overtreding werd vervangen door Kyan. ARC komt in deze fase steeds vaker over de middellijn maar is helaas niet in staat om de gelijkmaker te maken zodat de rust met een 1-0 achterstand wordt bereikt. De beginfase van de 2e periode is eigenlijk een kopie van die van de eerste helft. Een kans die ARC krijgt gaat over het doel. Sven moet ook weer handelend optreden. Een prima aanval van ARC waar Milan net ietsjes te kort komt om doeltreffend te zijn. Rond de 60e minuut heeft ARC geluk omdat een poging van Alexandria’66 rakelings naast het doel wordt geschoten. Zine en Lucas worden gewisseld voor Sven en Julian. ARC geeft na deze wissels volop druk maar een ideale kans op de gelijkmaker wordt helaas wegens buitenspel afgefloten. Dean probeert het nogmaals maar de bal verdwijnt over de achterlijn. Een prima schot vanaf ca 25 mtr gaat recht in de handen van de keeper. Rond de 72e minuut geeft Julian de bal prima af op Sven maar deze kan in de 16 meter niet tot een goede actie komen. Uit tegenaanval van Alexandria’66 door het centrum van de ARC verdediging redt Sven fantastisch in de ontstane 1 op 1 situatie. Zine komt er in voor de moegestreden Philemon. In de slotfase wordt ARC positioneel slordiger. Vermoeidheid begint ook een rol daarin te spelen. Julian probeert met een schot vanaf punt 16 te scoren maar ziet zijn inzet rakelings over het de lat verdwijnen. Waar ARC niet tot scoren komt, lukt Alexandria’66 uiteindelijk wel in de slotfase. Rond de 83e en 86e minuut wist het nog 2 keer doeltreffend te zijn en bracht hiermee de eindstand op 3-0. Ondanks de mogelijkheden die er waren lukte het ARC niet, om met minimaal een remise huiswaarts te keren. Zaterdag a.s. is weer een oefenwedstrijd. Dan is in Vleuten PVCV de tegenstander. De aanvang op Sportpark Fletiomare-Oost in Vleuterweide is 14.00 uur. Tot dan.