O18-1 buigt 0-3 achterstand in de 2e helft om naar een 5-3 overwinning.

29 augustus 2023 19:30

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

In deze laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie moest O18-1 gisteren op Sportpark Zegersloot aantreden tegen het Harderwijkse VVOG. Na het eerste fluitsignaal was het VVOG die vanaf de aftrap gelijk volle bak ging. Sven moet dan ook gelijk vol aan de bak. Niet veel later ontstaat er weer een hachelijke situatie, maar dit loopt gelukkig goed af. De VVOG aanvaller schiet bij een volgende aanval gelukkig over. Hierna is het Dean die op links goed doorgaat en vervolgens afgeeft op Julian die zijn schot in het zijnet ziet verdwijnen. Uit de tegenaanval van VVOG gaat het fout. De bal komt terecht bij de centrumspits van VVOG, die zich niet bedenkt en de 0-1 binnenschiet. Julian komt dichtbij het doel maar de bal wordt tot corner verwerkt. Niet veel later probeert Julian het nogmaals maar zijn schot wordt gepakt door de VVOG-goalie. ARC voert de druk wel op maar tot scoren komt het niet. Combinaties worden helaas niet altijd goed uitgevoerd. VVOG blijft ook voortdurend gevaarlijk maar bij hun voorwaartsen staat gelukkig ook het vizier niet altijd op scherp. Een schot van de VVOG spits gaat gelukkig over. Uit een vrije trap schoort VVOG heel eenvoudig de 0-2 in de 36e minuut. Nog geen minuut later is het bijna 0-3, maar gelukkig verdwijnt de bal naast het doel van Sven. Zine geeft de bal richting Julian maar deze komt net iets te laat om gevaar te stichten. Een VVOG aanval dwingt Sven tot een werkelijk fantastische redding door de bal over de lat te tikken. Een paar tellen later moet hij weer handelend optreden. Op slag van rust komt Zine 1 op 1 te staan met de VVOG doelman die als winnaar van dit duel uit de bus komt. De rust gaat in met een teleurstellende 0-2 achterstand. Nabil en Kyan worden vervangen door Sven en Milan. En weer gebeurt het dat ARC niet goed uit de rust komt. Knullig verdedigingswerk is er de reden van dat al vrij snel de 0-3 wordt gemaakt. Na dit ietwat knullige doelpunt lijkt ARC eindelijk wakker geschud te worden. Vanaf de aftrap gaat ARC in de aanval. Dean geeft de bal prima af op de vrijstaande Sven die in de korte hoek via de paal de VVOG doelman verschalkt en de 1-3 binnen schiet. Zine krijgt in de 56e minuut ook een kans maar schiet over. Yousseff komt voor Julian in het veld. Yousseff, koud in het veld, krijgt direct een kans, maar deze wordt tot corner verwerkt. Hieruit krijgt Zine de bal in bezit maar die schiet helaas over. In minuut 65 geeft Dean goed door aan Yousseff die vervolgens goed voorgeeft op Sven die van dichtbij met zijn tweede goal de 2-3 aansluitingstreffer binnenschiet. Beide teams krijgen over en weer kansen maar in deze fase levert het geen doelpunten op. In de 75e minuut is het de verdediging van VVOG die in de fout gaat. Tim pikt de bal op geeft af op Sven die met zijn hattrick de 3-3 binnenschiet. ARC voelt dat er meer te behalen valt. Dean die goed afgeeft op Zine die zijn poging helaas net naast ziet gaan. In de 83e minuut onderschept Sven de bal rond de middellijn en geeft vervolgens de bal op Zine die de 4-3 binnentikt. Nog geen minuut later is er een foute combinatie van VVOG. Milan krijgt hierdoor de bal voor de voeten en scoort heel beheerst de 5-3. VVOG lijkt het opgegeven te hebben want heel gevaarlijk wordt het in de slotfase niet echt. In de slotminuten is het Sven die zijn score nog hoger had kunnen maken maar hij kwam een teenlengte te kort om de 6-3 te maken. Het mag duidelijk zijn dat deze verdiende overwinning veel vreugde gaf na afloop toen het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter klonk. Een soms pittig, maar fair duel waarin ARC in de tweede helft heel véél veerkracht toonde door een 0-3 achterstand om te zetten in een puike overwinning. Een overwinning die voor de eerste competitie wedstrijd veel vertrouwen zal geven. Zaterdag a.s. is er de eerste uitwedstrijd in Heilo, waarin ARC aan moet treden tegen Sportvereniging de Foresters. De aftrap is om 11.45 uur. Tot ziens aldaar.