Knotsgekke wedstrijd brengt uiteindelijk toch 3-2 winst.

ASC De Volewijckers JO18-1

Divisie 5 A

7 oktober 2023 14:30

B.B. Rodenburg

Je hebt van die wedstrijden die je het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Dit is er echter één waar nog lang over nagepraat gaat worden. Het spel van ARC was soms bij vlagen niet om aan te zien. Maar de strijdlust die het team in de slotfase liet zien, waarmee de overwinning toch binnen werd gehaald verdient ook een grote pluim. Een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gevoerd. De scheidrechter van dienst had het er maar druk mee. Gele en rode kaarten moesten er aan te pas komen om de wedstrijd in goede banen te leiden. In de beginfase van de wedstrijd hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. In de 11e minuut leek ARC met een doelpunt van Sven op voorsprong te komen, maar dit vroege feestje ging niet door wegens een geconstateerde buitenspel situatie. ARC was niet in staat om een goede aanval op te zetten. In de 21e minuut was het Jauke die een ongelukkige spelhervatting had, waardoor de bal bij een Volewijcker-speler terecht komt. Deze bedenkt zich geen moment en haalt gelijk de trekker over en brengt de 0-1 op het scorebord. Een minuut later kreeg Sven een kans om met het hoofd te scoren maar zijn inzet ging over. ARC probeert tevergeefs het spel naar zich toe te trekken. In de 28e minuut wordt Milan gewisseld voor Nabil. Ook het matige spel zorgde soms voor frustraties wat ARC op een gele kaart kwam te staan. De rust breekt aan met een 0-1 achterstand. Het mag duidelijk zijn dat er in de rust over het zeer matige spel pittige discussies werden gevoerd. De hervatting van de wedstrijd zorgt al vrij snel voor lichte paniek. In minuut 47 raakt Jauke in een duel aan zijn hoofd geblesseerd. Sven verving de onfortuinlijke Jauke. Beide teams probeerden van alles maar voetballend was en bleef het zeer matig. In de 62e minuut komen Youssef en Tim in het veld voor Julian en Lucas. 2 minuten later wordt Zine op de rand van het 16-meter gebied gevloerd. Dean schiet uit de toegekende vrije trap over. Diezelfde Dean haalt in de 67e minuut snoeihard uit nadat de hij bal uit een rebound voor zijn voeten kreeg en de 1-1 binnen schiet. De spanning was volledig terug. Er werden soms pittige duels uitgevochten, zonder dat het overigens escaleerde. Een pittige overtreding op Zine leverde direct geel op. Naarmate de tijd verstrijkt stijgt ook de spanning. Beide teams gooiden alles in de strijd om deze pot winnend af te sluiten. Er komen ook weer kansen. Een kopkans van Sven gaat over. Youssef schiet recht in de handen van de keeper. En dan in de 83e minuut krijgt Tim de bal voor zijn voeten, die schiet zonder zich te bedenken de 2-1 binnen. De vreugde is echter van korte duur want 2 minuten later is het Olivier die aan de noodrem trekt in het strafschopgebied. De Penalty werd bijna nog tegengehouden door Sven maar hij kon helaas alleen met zijn vingertoppen de bal nog beroeren. Met een stand van 2-2 op het score bord werd het nog reuze spannend. Bij een scrimmage in doelgebied van Sven werd hij door een Volewijcker-speler te ruw bejegend wat deze speler dan ook rood opleverde. Boy die kampte met kramp maar niet wilde opgeven bleef tot de laatste minuut alles geven. Alles wat ARC was wilde hoe dan ook de 3 punten mee naar de kleedkamer nemen. In de slotminuten was het Sven die rond de 87e minuut heel Zegersloot in extase bracht door met een kopbal, na een assist van Dean het net liet bollen. Iedereen was door het dolle heen met deze 3-2 stand. Maar door de vele blessurebehandeling liet de scheidsrechter langer doorspelen. Volewijckers die met negen man er nog alles aan doet om op gelijke hoogte te komen lukte daar gelukkig niet meer in. In de 94e minuut kreeg Zine nog een dot van een kans op aangeven van Sven, om de genadeklap uit te delen, maar zijn schot ging helaas over. Als dan eindelijk na ca. 96 minuten het laatste fluitsignaal klinkt is iedereen natuurlijk dolblij met deze zwaarbevochte, maar ook verdiende overwinning. In de kleedkamer was het een en al nagenieten. Uit volle borst werd door iedereen meegezongen, klonk eindelijk weer eens het clublied van ARC. Het kan niet anders of deze overwinning moet vertrouwen geven tegen de tegenstander van volgende week. Dan staat er wederom een belangrijke uitwedstrijd in Katwijk tegen Quick Boys op het programma. Dinsdagavond is er ook nog de oefenwedstrijd thuis tegen Montfoort. De aanvang hiervan is 20.30 uur. En als laatste ook nog een woord van dank aan Mabel van der Winden voor de prachtige foto’s.