De Krom 57
2221KK
KATWIJK ZH
tel. 071-4027085

Alphia 1 (gemixt met Alphia 2) is de eerste wedstrijd op het programma van ARC O23. Deze wedstrijd is vooral bedoeld om elkaar voetballend beter te leren kennen op het niveau van de senioren, aangezien het merendeel van het team dit niveau nog niet of amper gewend is.
ARC komt al snel op voorsprong na goed drukzetten op de verdediging, waardoor Bas uiteindelijk voor de 0-1 kan zorgen. In de eerste helft heeft ARC verder een overwicht en veel kansen worden hierdoor ook gecreëerd. Alphia lijkt meer op de counter te spelen en weet zelfs nog een bal op de paal te schieten, maar de stand blijft nog steeds 1-0. In de tweede helft wordt het hele team van Alphia 1 omgegooid en komt het daadwerkelijke 1e team op het veld (de eerste helft was vooral het 2e wat actief was). Alphia wordt steeds gevaarlijker en weet de druk naar voren constant te houden, maar ARC O23 weet knap op de been te blijven. Wel weet Alphia toch op 1-1 te komen via een knappe aanval, wat de stand gelijk maakt en de wedstrijd ook goed spannend houdt. In het laatste kwartier is het wederom toch ARC dat zich goed terug weet te vechten tegen het senioren team en zelfs het overwicht weet te creëren op conditioneel vlak, wat uiteindelijk zelfs wordt beloond. Evan neemt een vrije trap op randje 16 meter en via een verdediger gaat de bal tegen de touwen: 1-2! Dit is wederom de definitieve uitslag van de wedstrijd. Na afloop worden er zelfs complimenten gegeven aan de O23 voor onder andere hun conditioneel vermogen en de wilskracht dat nu al in het team zit. Dit geeft zeker goede hoop voor de rest van het seizoen!

De tweede wedstrijd voor ARC O23 is tegen Katwijk 2. Vooraf werd er gedacht dat de tegenstander de O23 van Katwijk zou zijn, maar aangezien zij al diezelfde dag een andere wedstrijd speelde, was de tegenstander uiteindelijk het tweede team van Katwijk. Desondanks een goede uitdaging natuurlijk, zeker omdat dit een fysiek sterk senioren team is. De wedstrijd begint voor ARC meteen sterk en de O23 trekt meteen het spel naar zich toe. Het drukzetten naar voren bewijst een effectieve zet te zijn om balbezit te winnen en het hoge tempo wat gehanteerd wordt zorgt ervoor dat kansen worden gecreëerd. Na een combinatie aan de rechterkant geeft Morris de bal aan Kevin, die zich op randje 16 meter heeft gepositioneerd. 1 keer aannemen is genoeg, waarna de bal direct in de linkerkruising achter de keeper verdwijnt: 0-1. Dit is gelijk ook de ruststand. In de tweede helft is het te merken dat ARC conditioneel prima op orde is. Katwijk heeft het erg lastig met het tempo wat ARC hanteert en de manier waarop er constant druk wordt gezet bij balverlies. Hierdoor is er een absoluut overwicht en kan ARC constant naar voren voetballen. De doelpunten vallen daarom al snel achter elkaar: de 0-2 komt van Thomas, die na een schermutseling in de 16 meter de bal achter de keeper weet te krijgen. De 0-3 komt van de voet van Bas: na goed drukzetten op de keeper weet hij de bal te onderscheppen en lobt hij deze vervolgens over de keeper. De laatste goal van ARC wordt opgezet vanaf de rechterkant: Beau krijgt de bal en geeft hem voor op Loet, die 1 op 1 met de keeper de bal erin kopt. De eindstand is 0-4. Een redelijk makkelijke wedstrijd voor ARC, waarin het conditionele aspect van het team nog eens uitstekend naar voren komt.
( teks Wessel, foto's Bert Van de Voort)