Westlandia beter in kansen benutten en wint met 5-1

-

ARC JO18-1

4 oktober 2023 20:00

Onbekend

In deze midweekse oefenwedstrijd is in Naaldwijk Westlandia, uitkomend in de 4e divisies de tegenstander. ARC moest het doen met 14 spelers vanwege 2 geblesseerde spelers, Philemon en Tim en Jauke die afwezig was vanwege schoolverplichtingen. De aanhef van dit verslag is eigenlijk al veelzeggend. Dit typeert eigenlijk het verloop van de wedstrijd. Concentratie, slimheid bij het benutten van kansen ontbrak deze avond bij ARC. En daarbij mag het nog van geluk spreken dat Westlandia zich hier ook schuldig aan maakte anders had de uitslag zeker nog veel hoger uitgevallen. Al in de beginseconden van de wedstrijd moest Sven al direct handelend optreden. In de 5e minuut is er een aanval van ARC over rechts die de bal bij Zine brengt. In de 1 op 1 situatie met de doelman schiet hij te slap en te gehaast de bal in de handen van de doelman terwijl er in de linker en ook de rechter hoek mogelijkheden waren om te scoren. Westlandia krijgt via een razendsnel uitgevoerde aanval over rechts de bal in het bezit en de aanvaller snijdt door de verdediging van ARC heen en scoort in de 14e minuut de 1-0. In de 20e minuut verdwijnt een schot van Nabil in de handen van de doelman. ARC komt in deze fase beter in het spel. Uit corner van Dean krijgt Lucas de bal in bezit en met wat geluk en wat hulp van de doelman verdwijnt de bal over de doellijn en brengt hij zo de stand weer gelijk op 1-1. Ondanks dat ARC sterker werd is het toch weer Westlandia dat in de 30e minuut op voorsprong komt. Kindyee wordt uitgespeeld en Westlandia verrast met een diagonaal schot in de verre hoek doelman Sven en is de 2-1 een feit. In de 34e minuut is er een mooie steekbalbal op Dean die zijn inzet in het zijnet ziet verdwijnen. 2 Minuten later is het doelman Sven die een slechte bal op Gijs geeft. Deze wordt daardoor verrast en beoordeelt de situatie niet goed en hierdoor komt Westlandia voor rust op een 3-1 voorsprong. Ondanks de achterstand in deze fase van de wedstrijd werd er niet gewanhoopt met de zekerheid dat ARC zeker niet kansloos was. Na rust komen Olivier, Milan en Youssef in het veld voor Gijs, Sven en Lucas. Net na het gegeven fluitsignaal moet Sven direct al weer optreden op een inzet van Westlandia. Westlandia voert de druk op en ARC loopt voortdurend achter de feiten aan, maar ook Westlandia is slordig om de kansen te verzilveren. Rond de 67e minuut komen Lucas, Gijs en Sven er weer in voor KindYee, Julian en Dean. Mogelijk gebruik makend van deze wissels scoort kort hierna Westlandia de 4-1. ARC krabbelt weer wat op en krijgt kansen die ontstaan, maar daaruit wordt helaas niet gescoord. Westlandia heeft meer geluk. Een aanval over links van Westlandia levert een schot op dat door een ARC verdediger van richting wordt veranderd en zo komt de 5-1 tot stand. ARC is niet in staat om het Westlandia erg moeilijk te maken. Kyan moet met een spierblessure ook nog gewisseld worden in de 84e minuut. Kort hierna kregen opeenvolgend Lucas en Sven kansen om te scoren maar beide pogingen werden eenvoudig onschadelijk gemaakt door de Westlandia doelman. Ook Milan zag zijn doelpoging hoog overgaan. Over het te vroeg gegeven fluitsignaal van de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd maalde verder niemand meer om. Een nederlaag die ARC zichzelf zeker mag aanrekenen. Zaterdag wacht er echter een belangrijkere klus. Dan zal er maar één advies te horen zijn. De 3 punten moeten in Alphen aan den Rijn blijven. Om 14.30 uur is er de aftrap op Veld 1 van Zegersloot tegen ASC de Volewijckers.