Brederodes JO18-1

-

ARC JO18-1

24 oktober 2023 20:00

Op deze herfstachtige avond in Vianen probeerde O18-1 het chagrijn van de bekernederlaag van afgelopen zaterdag weg te poetsen. Het begin leek er in de verste verte niet op. De tonen van het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter waren nog maar amper gedoofd of ARC stond na 25 seconden al met 1-0 achter. Een wel heel slecht uitgevoerde aftrap van ARC was hier debet aan en Brederodes profiteerde hier heel slim van. Gelukkig liet ARC zich hierdoor niet van de wijs brengen, want in de 4e minuut scoorde Zine al de gelijkmaker. Maar dit feestje ging helaas niet door vanwege een geconstateerde buitenspelsituatie. Door goed te combineren blijft het voor het fysiek spelend Brederodes lastig om goed partij te bieden. In de 12e minuut is het wederom Zine die op prima aangeven van Tim de 1-1 tegen het net schiet. Zine heeft er veel zin in, want niet veel later ziet hij zijn poging gepakt worden door Brederodes doelman. In de 20e minuut is er een schrikmoment. Sven onderschept met een heldhaftige duik een doorbraak van Brederodes. De Brederodes spits neemt geen gas terug en klapt vol op de uitgekomen Sven die even de pijn moest verbijten. Gelukkig leek het allemaal mee te vallen zodat Sven de wedstrijd weer kon hervatten. In minuut 30 worden Kindyee en Tim gewisseld voor Boy en Olivier. In diezelfde 30e minuut is het Dean die een pass geeft op Zine, die deze kans niet aan zich voorbij laat gaan en de 1-2 binnentikt. Het lijkt de avond van Zine te worden. In de 35e minuut brengt hij Julian in een goede positie, die zijn diagonaal schot een half metertje naast zag gaan ter hoogte van de kruising. ARC controleert de wedstrijd naar behoren en Brederodes komt maar zelden in een uitgespeelde scoringspositie. In de 38e minuut is er nog een wel een Prima save van Sven op een poging van Brederodes. De rust wordt bereikt met 1-2 voorsprong. In de rust is bijna iedereen er van overtuigd dat deze oefenwedstrijd gewonnen kan worden.

Maar in de 55e minuut krijgt Brederodes na appelleren, al dan niet terecht een penalty. Sven die wel de goede hoek uitkoos kon helaas de bal niet voldoende pareren en uit de rebound scoort Brederodes alsnog de 2-2 in de verre hoek. Ook Brederodes probeert hierna met soms iets te felle duels op voorsprong te komen. ARC liet zich gelukkig niet provoceren en bleef goed partij geven. In de 60e minuut komen Tim en Kindyee er weer in voor Dean en Milan. Ook ARC ruikt dat er winst is te behalen en gaat op zoek naar doelkansen. Pogingen van Youssef gaan helaas naast en in het zijnet. Ook de derde poging van Youssef komt op het dak van het doel terecht in de 85e minuut. In de 87e minuut ontstaat er uit een ingooi op de helft van Brederodes wederom een kans voor Zine die zijn hattrick hiermee compleet maakt door de 2-3 te maken. Net voor het laatste fluitsignaal strandde een poging van Julian nog in de handen van de Brederodes doelman. Een overwinning die lekker smaakte, maar voetballend en combinerend kan het nog beter, nee daar moet er zeker nog wel een tandje bij. Al met al toch een nuttige oefenwedstrijd die met winst werd afgesloten. Dat goede gevoel moet er ook zijn a.s. zaterdag als FC Lisse moet worden bestreden. Ook FC Lisse zal alles op alles gaan zetten om van die vervelende laatste plaats op de ranglijst af te komen. Het belooft dus wederom heel spannend te worden. De aanvang in Lisse op Sportpark Ter Spekke is 13.00 uur. ARC is er in ieder geval klaar voor om deze strijd aan te gaan.