Honingerdijk 110
3062NX
ROTTERDAM
tel. 010-4120516

Ondanks het verlies heeft ARC goed partij gegeven. In de 2e periode gaf Excelsior voetballend aan dat er maar één ploeg aanspraak kon maken op deze oefenoverwinning. Hoewel de temperatuur niet eens onaangenaam was, was het druilerige weer de enige spelbreker deze avond in het knusse stadion Woudestein van Excelsior. Voor Milan en Julian was dit natuurlijk bekend terrein en zij wilden dan ook deze avond hun beste beentje voorzetten. ARC begint heel fris aan deze ontmoeting. Een kans van Tim gaat helaas naast. Niet veel later is het Sven die achter elkaar 2 kansen krijgt maar de eerste wordt verwerkt door de doelman en de 2e door een verdediger die het scoren belette. In minuut 12 houdt Jauke met een puike redding ARC in de race. Excelsior blijft gevaarlijk want een minuut later gaat een dreigend schot gelukkig naast. Excelsior blijft hierna de druk opvoeren en een schot wordt door de verdediging tot hoekschop verwerkt. ARC laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Olivier geeft een prima steek-pass op Youssef die helaas de bal niet goed onder controle krijgt. Milan laat ook van zich spreken maar zijn schot gaat voorlangs. Na 30 minuten gaan Tim, Nabil en Kyan eruit. Hiervoor in de plaats komen Dean, Gijs en Lucas erin. Dan is in de 33e minuut een mooie ARC aanval via Sven die voorgeeft op Milan. Deze mogelijkheid laat Milan niet aan zich voorbij gaan en scoort heel beheerst in de verre hoek de 0-1. Een meer dan verdiende voorsprong. Maar Excelsior komt hierna direct gevaarlijk terug maar Jauke onderschept. Julian probeert het vanaf de punt 16, maar zijn poging gaat naast. Het spel golft op en neer. Een schot van Excelsior gaat rakelings langs de goede kant van de paal achter. En dan is het Dean die van zich doet spreken die op fraai aangeven van Milan de 0-2 scoort. Helaas gaat dit feestje niet door, daar er buitenspel is geconstateerd. Indien er VAR geraadpleegd had kunnen worden dan was dit doelpunt waarschijnlijk niet afgekeurd. (zie de foto’s) De ruststand blijft dan ook 0-1. Beide teams houden elkaar tot de rust aardig in evenwicht.

Sven is onder de lat gekomen voor Jauke. De 2e helft begint Excelsior direct met druk te zetten. In de 49e minuut is er balverlies rond de middenstip van ARC. Dit komt ARC duur te staan omdat uit deze situatie Excelsior vrij eenvoudig de gelijkmaker binnen schiet. Excelsior blijft de druk opvoeren en ARC heeft het daar knap lastig mee. In de 57e minuut verricht Sven een prima redding door de bal tot corner te verwerken. Helaas wordt uit deze corner wel de 2-1 gescoord. Kindyee, Sven en Youssef eruit, hiervoor komen Nabil Tim en Kyan weer in het veld. Sven heeft wederom een prima redding. Even later moet Sven weer handelend optreden om erger te voorkomen. Julian krijgt nog een mogelijk maar zijn poging levert niets op. Het snelle combinatie spel van Excelsior wordt steeds moeilijker te bestrijden daar veel loopwerk moet worden verricht door ARC. Olivier en Julian maken plaats voor Sven en Kindyee. In de 76e minuut wordt de verdediging helemaal uit elkaar gespeeld. Excelsior breekt door op rechts en uit de voorzet kan de Excelsior spits de 3-1 ongestoord tegen het net knallen. ARC blijft waar het kan de aanval zoeken maar echt gevaarlijk wordt het niet omdat Excelsior maar weinig ruimte weggeeft. Het geloof op een beter resultaat is er niet echt meer. Compliment voor ARC dat ondanks de overmacht bleef knokken tot het laatste fluitsignaal voor een beter resultaat. De conclusie mag zijn dat we uiteindelijk terecht hebben verloren van een sterker Excelsior. Desondanks een nuttige oefenwedstrijd waarin toch van ARC kant ook zeker goede dingen te zien zijn geweest. Donderdag is er een afsluitend etentje om alles de revue nog eens te laten passeren. Zaterdag a.s. moet nog eenmaal de accu worden opgeladen voor de laatste (oefen)wedstrijd dit jaar. Dan is er de uitwedstrijd bij Roda’46. De aanvang in Leusden is 12.15 uur.