RVVH

Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 2e ronde

21 november 2023 20:30

R.S. Hornes

Dinsdagavond heeft ARC zich in de thuiswedstrijd op Zegersloot niet kunnen plaatsen voor de volgende bekerronde. Tegen RVVH werd met 0-2 verloren.

Bij ARC kregen Pepijn Kooij, Niek Ossevoort en Yassin Kaabouni rust. In de eerste helft een gelijk opgaande strijd waar er voor beide ploegen mogelijkheden waren. Bij de aanvallen van RVVH greep of de defensie of doelman Niels de Vogel goed in. De kansen in de eerste helft voor ARC waren voor Kenno Kleijn, die na een goede voorzet van Donny van der Neut goed inschoot, maar doelman Kristijan Nikolic op zijn weg vond en na ruim en half uur schoot Milan Kuijper van net buiten de zestien rakelings naast. Met een 0-0 stond gingen beide ploegen aan de thee.

In het tweede bedrijf kwam bij ARC Arjan Ouwendijk voor Boyd Baatje. De eerste kans was voor RVVH. Na een goede aanval schoot Daan Blij rakelings voorlangs. In minuut 51 mocht Tjerk Ligtvoet binnen de zestien aanleggen. Zijn schot ging recht op doelman Kristijan af die het daardoor goed kon keren. In minuut 56 kwam RVVH op voorsprong. Vanaf rechts kon Shamir de Jesus te gemakkelijk voorzetten. De voorzet was op maat en Jeremy Moreno kopte geweldig binnen. Hierna kwamen Jordi Tuithof en Matt Veerhuis in het veld en ging ARC op jacht naar de gelijkmaker.  In minuut 66 was ARC het dichtst bij de gelijkmaker. Op links sprintte Matt Veerhuis richting achterlijn. De voorzet was prima maar de inzet van Jordi Tuithof ging rakelings naast. Met nog een kwartier te spelen kreeg ARC de bal in de zestien niet weg en was het Wessel Verhaar die de wedstrijd in het slot gooide: 0-2. Hierna probeerde ARC het nog wel maar het afronden van de kansen lukte niet.

De goed leidende scheidsrechter Robby Hornes floot na iets meer dan 90 minuten af en daarna konden iedereen de warmte van de kleedkamer of de kantine gaan opzoeken. Op het scorebord stond: 0-2.