13 januari 2024 14:30

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Een week voor de hervatting van de competitie heeft ARC 1 een fikse nederlaag geleden tegen FC ’s Gravenzande dat op plek twee van de 4e divisie B staat. Na negentig minuten stond er 3-7 op het scorebord.

Bij de selectie van Mark Evers ontbraken een groot aantal spelers door ziekte en blessures. In het eerste kwartier ging de strijd gelijk op. Na zestien minuten sneed de ploeg uit het Westland dwars door de Alphense verdediging en stond het 0-1. Op het half uur maakte ARC gelijk. De hardwerkende en snelle Matt Veerhuis verdiende een hoekschop die hij zelf nam. Het was Kenno Kleijn die de 1-1 binnenkopte. Daarna was ARC dicht bij de 2-1 maar er werd onzorgvuldig afgewerkt. Vlak voor rust counterde FC ’s Gravenzande razendsnel en werd de ruststand bepaald: 1-2.

Na rust ging ARC op jacht naar de gelijkmaker, maar het waren de gasten die tot tweemaal toe kinderlijk eenvoudig de ARC verdediging, die zaterdagmiddag soms op een gatenkaas leek, uitspeelde en na 65 minuten was het 1-4. De ingevallen Donny van der Neut maakte na een mooie pass van Jordi Tuithof de 2-4. Vlak daarna was het alweer 2-5. Inmiddels waren er vier spelers bij ARC gewisseld en mochten ook O23 spelers Senna Keij en Loet Meyer minuten maken. Even kwam ARC terug en scoorde Matt Veerhuis de 3-6, maar het slotakkoord was voor FC ’s Gravenzande. Zo werd het 3-7.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week de start van de competitie en dan sluiten er vast een aantal van de zieken en geblesseerden weer aan bij de wedstrijdselectie. In Broek op Langedijk is BOL (14.30 uur) dan de tegenstander en wil ARC de tweede seizoenshelft met winst beginnen.

Klik hier voor de foto's (Bert vd Voort)