Dotterbloemstraat 1
2153ES
NIEUW-VENNEP
tel. 0252-673518

De opdracht was duidelijk deze middag. Alleen met winst was ARC gebaat en dan hopen dat de concurrentie punten zou verspelen. De beginfase van ARC was bedroevend. Dios was hierin in alle opzichten de betere ploeg. De eerste kans voor ARC komt in de 5e minuut. Sven die bal geeft op Julian, maar die ziet zijn voorzet onderschept worden door de Dios doelman. Het matige spel van ARC komt ARC in de 7e minuut heel duur te staan als de verdediging vrij eenvoudig wordt uitgespeeld en de 1-0 op het scorebord komt. In de 9e minuut is het wederom billenknijpen, maar Philemon voorkomt erger. In minuut 16 is er een vrije trap voor ARC net buiten de 16 van Dios. Zine geeft de bal voor en Olivier tikt na een eerdere poging nu wel raak door de 1-1 te maken. Een minuut later heeft ARC geluk dat een afstandsschot van Dios net naast gaat. ARC probeert het wel maar het gaat allemaal niet al te best. In de 26e minuut onderschept Sven een inzet van Dios. In de 33e minuut bijt ARC eindelijk van zich af. Sven geeft voor en als de bal bij Zine komt en die zich vervolgens niet bedenkt en de 1-2 maakt in de verre hoek. Niet veel later krijgt Lucas de bal op zijn hoofd maar weet deze niet goed te raken en verdwijnt heel hoog over het doel en zelfs over het hoge vangnet☺☺.  Uit een corner probeert Olivier het ook met het hoofd, maar ook hier geen resultaat. Op slag van rust is er nog een prima onderschepping van Sven en zo gaat de rust in met een 1-2 stand.

ARC komt nu wel beter uit de kleedkamer. Het blijft hoe dan ook gevaarlijk als de snelle voorwaartsen van Dios aan de bal komen. In de 52e minuut is er een prima actie van Zine op de achterlijn. Zijn voorzet komt bij Sven die helaas geen kans ziet om te scoren. Aansluitend zijn er 2 uitvallen van Dios, één poging gaat naast en één onderschepping van Sven. En dan in de 55e minuut misschien wel het mooiste moment van de middag. Op links is het Booy die met een weergaloos hakballetje de bal bij Julian brengt, die vervolgens voorgeeft op de vrijstaande Sven, die heel eenvoudig de 1-3 voor zijn rekening neemt. ARC geeft hierna ook weer druk en in minuut 60 is het Milan die fantastisch opstoomt naar het Dios doel maar helaas snoeihard op de paal schiet. De rebound hiervan komt bij Zine, die de bal tegen de touwen jaagt. Helaas gaat dit feestje niet door omdat hij daarbij in buitenspelpositie zou hebben gestaan. Nog geen minuut later is het wel raak voor Zine als hij de 1-4 maakt. In de 63e minuut is er weer een unieke kans voor Zine om te scoren maar de paal staat dit keer succes in de weg. Hierna krijgt Zine nog de gele kaart voorgeschoteld voor een iets te forse ingreep. Dios geeft niet op en ziet kans in de 65e minuut de achterstand op 2-4 te brengen. Youssef en Nabil komen in het veld voor Kindyee en Tim. Milan probeert het met een schot maar dat zorgt niet voor succes. Kort daarna is er een overtreding op Milan die de Dios speler ook op geel komt te staan. Ondanks de 2-4 achterstand blijft Dios waar het kan de aanval zoeken. De laatste 15 minuten van de wedstrijd blijven spannend want Dios is van plan dan maar strijdend ten onder te gaan. Gelukkig lopen de Dios pogingen op niets uit. Ook ARC heeft blijkbaar niet de kracht meer om nog wat aan de stand te veranderen. In de 89e minuut is er nog een mogelijkheid als Sven alleen op de keeper af gaat maar die pareert de bal. Uit de rebound krijgt Youssef nog een kans maar echter zonder resultaat. Opluchting bij ARC als de prima leidende scheidsrechter voor het einde fluit. Wat uiteindelijk telt is de winst. Het mag duidelijk zijn dat het voetballend wel beter moet. ARC heeft als team toch ook weer veel karakter getoond dat het ook een moeilijke wedstrijd tot een goed einde weet te brengen. Daar de beide concurrenten Meerburg en FC Lisse ook wisten te winnen wacht zaterdag a.s. weer een uitermate spannende ontmoeting thuis tegen Meerburg. Zeker een duel om allemaal naar uit te kijken. De wedstrijd op 23 maart begint op Zegersloot om 14.15 uur en zal gespeeld worden op veld 1.