Wondergoal van Boy brengt de ommekeer in de wedstrijd.

Bentwoudlaan 4
2731BS
BENTHUIZEN
tel. 079-3436571

Een voor ARC niet al te bekende tegenstander deze middag. We gaan op bezoek bij BSC’68 uit Benthuizen. Door een aantal blessures was de selectie aardig uitgedund. Kyan en Youssef geblesseerd, Kindyee en Philemon terugkomend van blessures en Olivier kon niet starten in de basis vanwege een behoorlijke verkoudheid deze week. Bij de warming-up bleek Philemon toch weer last te hebben gekregen van zijn oude blessure zodat hij ook niet inzetbaar was. Onder een grijs wolkendek en een lekker stevig windje in de rug begon ARC aan de wedstrijd. De beginfase begon van beide kanten met de nodige voorzichtigheid. Met de wind in de rug was er in de 10e minuut een afstandsschot van Milan van ca. 25 meter dat naast gaat. Het bleek de middag van de afstandsschoten te worden, met name in de eerste helft. Ook in de 15e minuut was het wederom Milan die het net niet kon vinden. BSC krijgt in de 17e minuut een grote kans. Een vrije trap vanaf de 16 meterlijn komt via de paal en daarna via Tim in de handen van Sven. Direct daarna is het ARC dat een kans krijgt. Julian geeft een mooie pass op Sven maar die kan helaas de bal niet goed en onder controle krijgen om doeltreffend te kunnen zijn. En dan moet Lucas met een risicovolle tackle BSC van het scoren afhouden. De hieruit voortkomende hoekschop levert verder geen gevaar op voor ARC. Milan probeert het maar weer eens keer van afstand. Zijn schot gaat helaas via de paal achter. Niet veel later ziet Milan zijn schot gestopt worden door de wat onzeker ogende BSC doelman. Ook Gijs probeert het in de 40e minuut van afstand maar zijn schot gaat over. Het wachten is op het verlossende doelpunt voor ARC. In minuut 43 gaat Boy het proberen van afstand maar zijn schot wordt met veel moeite gekeerd door de BSC doelman. Vervolgens krijgt een minuut later BSC ook een kans maar ook dat schot treft geen doel. En dan op slag van rust krijgt ARC nog 2 kansen maar kan deze beide kansen niet verzilveren. De rust wordt ingegaan met een voor ARC teleurstellende 0-0 stand. In de rust werd er  vooral gewaarschuwd dat ook BSC nu met de wind in de rug van afstand zou gaan schieten.

In de 52e minuut is er dan de wereldgoal van Boy die op aangeven van Dean op links goed doorgaat en vanaf ca 25 meter met een diagonaal schot de verlossende 0-1 in de verre hoek tegen het net knalt. Achteraf kun je stellen dat dit doelpunt het breekpunt van de wedstrijd was. Een doelpunt dat vergelijkingen heeft met de gemaakte goal van Giovanni van Bronckhorst van het WK in 2010. https://www.vandaaginside.nl/nieuws/vandaag-in-2010-weergaloos-afstandsschot-van-bronckhorst-tegen-uruguay. Een paar minuten later was het wederom Boy die in stelling gebracht werd door Zine. Helaas was er dit keer geen gejuich voor Boy. BSC krijgt een minuut later een dot van een kans maar een uitstekende redding van Sven voorkomt erger. Zo blijft het ongemeen spannend. Dat het vizier bij onze voorwaartsen niet zuiver afgesteld staat blijkt uit de volgende 2 kansen rond minuut 60. Eerst mist Julian zijn kans en kort daarna ziet Zine zijn poging over gaan. Twee minuten later ziet Zine zijn poging net voor de lijn nog tegen gehouden worden. Gijs die last kreeg van zijn rug wordt gewisseld voor Nabil. Het blijft oppassen voor de tegenaanvallen van BSC. Bij een razendsnelle aanval van BSC redt Sven ARC met een werkelijk fantastische save. De tomeloze inzet van Boy komt hem dit keer op een gele kaart te staan na een iets te pittige overtreding. ARC blijft het met afstandsschoten proberen maar dat levert ook dit keer geen doelpunten op. Bij een aanval van ARC in de 73e minuut wordt er op 25 meter van het BSC doel een overtreding begaan. Dean eist de bal op maar ook zijn inzet wordt door de muur gekeerd en uit de rebound komt de bal bij Nabil die vervolgens Sven bedient. Deze laat zien dat zijn vizier nu wel goed afgesteld staat en zorgt voor de meer dan verdiende 0-2 voorsprong. Kindyee moet ook met pijntjes het veld verlaten. Zo moet Olivier ook nog aantreden voor de laatste minuten. De schaarse pogingen van BSC lopen verder echter op niets uit. ARC controleert nu de wedstrijd en blijft daarin wel zoeken naar een grotere voorsprong. In de 88e minuut is er een rommelige situatie. Hieruit krijgt Tim de bal voor zijn voeten maar ziet zijn poging mislukken, maar uit de rebound komt de bal bij Zine terecht die deze keer wel van dichtbij het net kan vinden en de 0-3 voor zijn rekening neemt. In de resterende minuten komt er in de stand geen verandering meer en zo kan ARC de 3 punten bijschrijven. Ook dit keer kunnen we het toch weer de wedstrijd van de vele gemiste kansen noemen. Maar de wonderschone goal van de onvermoeibare Boy en daarna ook de 2 andere goals maakten dat we uiteindelijk toch verdiend hebben gewonnen. Zaterdag is op Zegersloot het team van Rohda’76 uit Bodegraven de volgende tegenstander. Ik weet zeker dat er één speler uit het team al staat te trappelen om aan deze wedstrijd te gaan beginnen. Hij en de andere spelers zullen helaas nog even moeten wachten. De aanvang op Zegersloot is 14.15 uur.