P. den Breejen

2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Lastig om vooraf te kunnen zeggen hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn tussen beide teams. Maar na het eerste fluitsignaal bleek al vrij snel dat ARC het betere van het spel had. In de 4e minuut was er de eerste kans voor ARC. Zine die de bal gaf aan Sven, die met links helaas over schiet. Seconden later werd Dean onderuit gehaald in het 16 metergebied. De scheidsrechter vond het te weinig om de bal op de stip te leggen. Een minuut later moest O17-1 doelman Cyan zijn kunsten laten zien op een inzet van Rohda die hij bekwaam onschadelijk maakte. En dan onstaan er vrij kort na elkaar 2 kansen voor ARC. In minuut 7 ziet Milan zijn schot van ca 16 mtr. overgaan en een minuut later is er een te gehaast schot van Julian dat naast gaat. In de 12e minuut soleert Milan richting doel en ziet zijn schot in verre hoek nog net voor de doellijn gepareerd worden door de Rohda doelman. Boy laat wederom zien dat hij van alle markten thuis is bij een ARC aanval. Nota bene met rechts geeft hij de bal door op Zine die van dichtbij de 1-0 scoort. Zine blijft loeren op nog een doelpunt maar zijn poging gaat naast. Dit lukt hem in de 24e minuut wel. Op links gaat Julian goed door en vervolgens de bal voorgeeft op Sven die de bal panklaar teruglegt op Zine, die hierop doeltreffend de 2-0 op zijn naam brengt. Bij de schaarse aanvallen van Rohda is de ARC verdediging heel alert. Er is wederom een prima onderschepping van Cyan. Ook Gijs wil dolgraag een doelpunt op zijn naam krijgen, echter zijn inzet in de 30e minuut wordt onschadelijk gemaakt door Rohda doelman. In de 33e minuut wordt Dean weer onderuit gehaald binnen de 16 meter lijnen maar ook hier weigert de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Niet veel later ziet Tim zijn poging onschadelijk gemaakt worden door de doelman. En dan is het in de 36e minuut Boy die met een weergaloze actie een bijna identieke goal maakt zoals hij afgelopen zaterdag tegen BSC ook maakte en brengt hiermee de stand op 3-0. ARC wil meer en blijft zoeken naar mogelijkheden. In minuut 43 geeft Zine de bal op Dean die vervolgens de bal heel koeltjes over de doelman lift en hiermee de stand op 4-0 brengt. Dit is tevens de ruststand.

Na rust gaat ARC op zoek naar nog meer doelpunten. Lucas wordt in de 49e minuut bestraft met een gele kaart voor het maken van een volledig onnodige pittige overtreding rond de middellijn. Een overtreding die ook nog met een andere kleur kaart bestraft had kunnen worden. In de 53e minuut wordt Dean vervangen door Nabil. Een minuut later soleert Julian op links richting doel maar de doelman pakt het schot. Cyan die heel weinig te doen had in deze wedstrijd, was heel alert en doet wederom een prima onderschepping. Julian ziet zijn schot van ca. 20 meter gepakt worden door de doelman. Maar dan is het in de 58e minuut wel raak voor Julian die de bal ontvangt van Tim en vervolgens van dichtbij in de verre hoek de 5-0 binnentikt. Philemon en Kindyee komen er in voor Gijs en Tim in minuut 60. In minuut 64 is er een kans voor Lucas die op aangeven van Julian de bal naast schiet. Ook Timo van O17-1 komt nog in het veld voor Zine. ARC creëert in de laatste fase van de wedstrijd nog vele kansen maar het was niet in staat om de voorsprong nog groter te maken. Aan de andere kant wist Cyan in de laatste minuut wederom met een prima onderschepping zijn doel schoon te houden. Een prima prestatie bij een prima invalbeurt. Zo boekt ARC wel een prima overwinning, maar die eigenlijk met dubbele cijfers had moeten eindigen gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd, waarin ARC eigenlijk nooit in echte moeilijkheden kwam. Opvallend was wel, dat er bij het team van Rohda’76 veel krampgevallen waren. Wellicht dat het zaterdag a.s. voor ARC beter zal gaan. Dan komt RCL uit Leiderdorp op bezoek op Zegersloot. RCL staat momenteel laatst op de ranglijst. ARC kan zaterdag goede zaken doen als het van RCL weet te winnen, want dan neemt het de koppositie over van Meerburg. De aanvang van de wedstrijd is om 14.15 uur en staat gepland op veld 2. En wie weet zijn we dan de trotse ranglijst aanvoerder. Genoeg redenen dus om veel publiek langs de lijnen te zien.