ARC JO18-1

-

XerxesDZB JO18-1

12 maart 2024 20:30

Op deze druilerige avond oefende O18-1 tegen het Rotterdamse Xerxes. ARC startte met Thomas en Mo, beide van O17-1 in de basis. Sven Verpoort deed met O23 mee en Boy, Olivier, Lucas en Zine begonnen op de bank. Vanaf minuut één begint ARC scherp aan de wedstrijd. Milan onderschept de bal en gaat goed door en scoort al heel snel de 1-0. In de 10e minuut schiet Julian op doel en uit de rebound is de attent meegelopen Youssef de maker van de 2-0. Gezien deze fase zou het wel eens een walk-over kunnen worden, maar nog geen minuut later is het Xerxes dat gebruik maakt van een slechte omschakeling in de ARC gelederen en verkleint alweer heel snel de achterstand tot 2-1. Beide ploegen doen in deze fase niet voor elkaar onder, al is ARC wel de ploeg die meer aan de bal is. In de 20e minuut onderneemt Nabil een poging maar schiet in de handen van de niet altijd klemvaste Xerxes doelman. In de 30e minuut probeert Tim het met een schietpoging, helaas zonder resultaat maar de terugspringende bal komt voor de voeten van Milan die vervolgens heel koeltjes de keeper met een lob het nakijken het geeft door de 3-1 te maken. Hierna krijgen beide teams nog mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet en zo gaat de rust in met een 3-1 stand.

De tweede helft begint ARC niet scherp genoeg en in de 47e minuut weet Xerxes de 3-2 te maken. Een zeker lijkende overwinning dreigt verloren te gaan. Maar ARC probeert de draad weer op te pakken. In minuut 58 is er een vrije trap op ca 30 mtr. van het Xerxes doel. Milan die schiet helaas net naast. Niet veel later is er een mooie rush van Thomas die de bal voorgeeft en hiervan maakt Youssef gebruik om de 4-2 en tevens zijn 2e goal te maken. Na dit doelpunt komen Boy, Olivier, Lucas en Zine in het veld voor Thomas, Mo, Milan en Gijs. Boy, koud in het veld probeert ook gelijk een doelpunt te maken maar ziet zijn poging naast gaan. Een soort gelijke poging van Xerxes gaat ook naast. Gijs komt er nog in voor Kindyee. Niet veel later rond de 80e minuut gaat ook plotseling het licht uit. Gelukkig duurde dit niet al te lang om zodoende de laatste 10 minuten nog te kunnen spelen. Pogingen van Zine en Tim waren niet goed genoeg om de Xerxes doelman te verschalken. Zo behaalde ARC een verdiende 4-2 oefenwinst. Verbeterpunten waren er zeker om in de training van donderdag nog eens aandacht voor te vragen. Zaterdag moet er vol tegenaan gegaan worden om aansluiting te houden met Meerburg en om Lisse achter zich te houden. Hoe dan ook moet ARC met niet minder dan “winst” genoegen nemen ongeacht wat de concurrentie gaat doen. De aanvang op Sportpark Jan Schrama in Nieuw-Vennep tegen sv Dios is 14.00 uur.