O18-1 neemt de koppositie over van Meerburg.

...

Divisie 6 E

17 februari 2024 14:15

M. van der Vegt

Een prima weertje om te voetballen deze middag. De selectie moest een beroep doen op O17-1 spelers omdat er bij O18-1 een aantal blessures waren en spelers die voor schoolverplichtingen verstek moesten laten gaan. Je zou het niet zeggen maar er was toch spanning te voelen bij de jongens. Vanaf het eerste fluitsignaal zet ARC vol druk. In de 8e minuut is er de eerste kans voor ARC. Julian geeft de bal voor op Dean, maar deze komt net iets lengte te kort om koppend succesvol te zijn. Nog geen minuut later een bijna identieke situatie voor Mik die ook niet tot scoren komt. RCL heeft in deze fase niets in te brengen. Het wachten was tot ARC op voorsprong zou komen. Rond minuut 16 komen er 2 opeenvolgende kansen. Boy schiet naast en Mik schiet in de handen van uitstekend keepende RCL doelman. In de 26e minuut schiet Levy van ca 16 mtr. de bal net over de goal. En dan een minuut later is het billenknijpen bij een gevaarlijke uitval van RCL die gelukkig net naast de goede kant van de paal over de achterlijn gaat. Niet veel later is het Dean die in de handen van de doelman schiet. En later ziet Milan zijn schot vanaf ca. 25 meter op de lat komen en helaas geen doelpunt oplevert. ARC zoekt nog steeds naar kansen om de score open te breken. Het wachten is tot de 31e minuut als Philemon de bal op Dean geeft die al pingelend de bal bij Sven weet te brengen die van dichtbij de 1-0 tegen het net knalt. Blijdschap alom en als 4 minuten later Boy de bal voorgeeft die met een omweg bij Mik komt. Ook Mik laat zich deze kans niet ontglippen en kopt vervolgens de 2-0 binnen. ARC lijkt het lek boven te hebben. In minuut 40 lijkt de 3-0 er aan te komen maar Levy die een dot van kans krijgt lift de bal daarbij over de doelman heen maar helaas gaat deze ook over de lat. 2 minuten later gaat Sven alleen op het doel af en ziet zijn poging via de paal tot corner verwerkt worden. Helaas levert de hervatting geen doelpunt op. En dan voorkomt de goed spelende Philemon op slag van rust met een prima ingreep dat RCL nog voor rust de aansluitingstreffer kan scoren. Ruststand 2-0.

In de 2e helft lijkt er een ander RCL team uit de kleedkamer gekomen te zijn want de eerste kans voor RCL gaat in de 46e minuut gelukkig naast. Dean eist een minuut later alle aandacht op zich door een prima genomen vrije trap de RCL doelman tot het uiterste te dwingen om de bal te pareren. Philemon is een minuut later weer de winnaar met een prima verdedigende actie. ARC komt maar heel moeilijk in het spel wat zij normaal proberen te spelen. In minuut 55 komen de eerste wissels. Milan en Dean maken plaats voor Nabil en Manish. Niet veel later gaat Levy achter de bal staan voor een vrije trap ca 25 mtr. vanaf het doel maar ziet poging gepakt worden door de RCL doelman. Ook doelman Jack maakt een poging van RCl vakkundig onschadelijk. Stef komt er in voor Levy. En dan houdt Jack ARC wederom zijn doel schoon met een prima ingreep. In minuut 63 is het Stef die met een afstandsschot de bal helaas naast ziet gaan. ARC heeft het heel moeilijk met stugge spel van RCL. Senn komt er in voor Kindyee. En kort hierna komt dan eindelijk de bevrijdende 3-0 op het (denkbeeldige) scorebord. De goed ingevallen Nabil geeft de bal op Sven die heel koeltjes de 3-0 scoort. RCL probeert nog met een vrije trap de achterstand te verkleinen maar die poging gaat gelukkig rakelings naast. ARC komt maar niet los van de stugge spelwijze van RCL. Een schot van Manish belandt in de handen van de RCL doelman. Wat ARC ook nog probeert in de slotminuten, in de stand komt geen verandering meer. Resumé. ARC neemt de koppositie over van Meerburg. Maar het vertoonde spel van ARC was niet altijd even fraai en is zeker nog voor verbetering vatbaar. Maar uiteindelijk is de behaalde winst het belangrijkst. De spelers van O17-1 en doelman Jack van O23 hebben hier ook zeker een steentje aan bijgedragen, waarvoor hartelijk dank. Het betere voetbal bewaart het team blijkbaar voor andere wedstrijden. Zaterdag 24 februari a.s. staat er (onder voorbehoud) nog een oefenwedstrijd thuis tegen EMM op het programma. De aftrap hiervan staat gepland voor 12.15 uur. Nader info hieromtrent volgt zsm. En dan is er op zaterdag 2 maart de topper tegen Meerburg. De wedstrijd bij Meerburg begint om 12.00 uur. Iedereen is natuurlijk heel nieuwsgierig hoe de krachtsverhoudingen tussen beide teams die dag zullen liggen. En tot slot kan ik nog verklappen dat toekomstig trainer van ARC 1 Remco Tuineburg ook nog een klein half uurtje heeft staan kijken. Na afloop spraken we nog even met hem. Wat besproken is blijft natuurlijk geheim.