Verlies maar goed spel bij oefenwedstrijd tegen ARC JO19-1

16 januari 2021 12:00

Bert Van de Voort

Zaterdag de 1e wedstrijd na de winterstop. Hoe bizar dat voor het eerst deze winter er echt winterse taferelen waren! Nog geen 5 minuten na de start van de wedstrijd voelden we de eerste sneeuwvlokken en naarmate de wedstrijd vorderde werd het veld bedekt met een klein laagje sneeuw. De 1e helft een gelijk opgaande strijd met weinig kansen aan beide kanten. 5 minuten voor rust weet JO19-1 toch te scoren. 0-1 rust. 2e helft; sterke start van JO19-1: 2-0 binnen de minuut. Daarna maakte Wessel de aansluitingstreffer. 2-1 . Dan een sterk kwartiertje van JO17-1, veel kansen maar uitstekend keeperswerk 19-1. Vervolgens weet JO19-1 de kansen wel te benutten en loopt uit naar 1-5. Een nuttige oefenwedstrijd voor beiden. Goed partij biedend JO17-1 en prima kansen benuttend JO19-1. Laat de competitie maar weer beginnen! Op onze Facebookpagina meer foto's

Zaterdag de 1e wedstrijd na de winterstop. Hoe bizar dat voor het eerst deze winter er echt winterse taferelen waren! Nog geen 5 minuten na de start van de wedstrijd voelden we de eerste sneeuwvlokken en naarmate de wedstrijd vorderde werd het veld bedekt met een klein laagje sneeuw. De foto's geven dit keer meer sfeer dan echte kwaliteit maar in ieder geval een goed beeld van de omstandigheden.
Dan de wedstrijd. In december werd deze wedstrijd nipt verloren door ons met 1-2. Sinds kort heeft JO19-1 weer een nieuwe trainer en de mannen van 19-1 waren er op gebrand nu te laten zien wat ze werkelijk konden.
De eerste helft ging eigenlijk best gelijkwaardig op. Er werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd en de verdedigingen stonden aan beide kanten hun mannetje. De enkele kansen die er kwamen werden netjes gepareerd door de verdedigers en keepers.
Tot 5 minuten voor rust, JO19 eindelijk het net wist te vinden en zo met 1-0 de ruststand bepaalden.
De 2e helft, een ijzersterk begin van JO19 en binnen no-time stond het 2-0. Gelukkig lieten onze mannen de koppies niet hangen en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam ook nadat een bal slecht werd weggewerkt en Wessel de keeper verschalkte: 2-1.
De volgende periode was 17-1 eigenlijk de baas op het veld. Er werd veel de aanval gezocht en alleen dankzij enkele mooie reddingen van de keeper van JO19 en gebrek aan scherpte bij ons bleef de gelijkmaker uit. En dan gelden de voetbalwetten: als je zelf niet scoort...
Na balverlies wist JO19 wel raad met de ruimte en maakte zo de 3-1.
Dat het uiteindelijk 5-1 werd lag aan de scherpte van JO19, die, in tegenstelling tot 17-1, de kansen wel benutten.
Een prima oefenwedstrijd voor beide teams. Goed dat JO19 weer de kansen weet te benutten en goed te zien dat wij voetballend prima spelen tegen hoger geplaatste, oudere selectieteams.