ARC JO13-1 levert topprestatie

3 oktober 2023 16:15

Roel van Holstein

Op zondag 1-oktober was Arc 013 te gast bij voetbalvereniging DoCoS uit Leiden. Dit toernooi is een vast onderdeel van de festiviteiten rondom de jaarlijkse viering van het Leidens Ontzet.

Er wordt gestreden om de grote wisselbeker en de sportiviteit prijs.

ARC zit in poule A ingedeeld bij: SBV Excelsior,Wilhelmus,RCL,Voorschoten ‘97 en DoCoS.

Poule B bestaat uit: FC Lisse, Meerburg, HV & CV Quick, A.S.C.,UVS en Oegstgeest.

Bepaalde teams zijn net  als ARC actief in de Hoofdklasse en verder komen de teams uit in divisie 2, 3 en 4!
De wedstrijden duren 20 minuten.

ARC begint het toernooi tegen Excelsior. Een gelijk opgaande wedstrijd die eindigde in 0-0. De tweede wedstrijd tegen RCL werd gewonnen met 1-0. De derde wedstrijd tegen Wilhelmus (divisie 3) eindigde knap in 0-0. De vierde wedstrijd tegen Voorschoten ‘97 (divisie 3) eindigde zeer knap in een 2-1 overwinning. De laatste wedstrijd in de poule werd er met 1-0 gewonnen van DoCoS.

Met deze uitslagen wordt ARC tweede in de poule achter Excelsior. In Poule B werd Quick (divisie 2) eerste en FC Lisse (divisie 4) tweede.

Dit betekent dat ARC de halve finale mag spelen tegen Quick uit Den Haag. Een spannende pot waarin ARC strijdt voor elke meter en voetballend goed mee kan komen. Halverwege de wedstrijd speelt ARC zich in de opbouw onder de druk uit en via het middenveld wordt de bal diep de 16 meter ingebracht. Hier is het Jaimy die van buiten goed naar binnen is gekomen en voor zijn man de bal over de uitkomende keeper raak schiet. Een geweldige aanval en doelpunt en dus een 1-0 voorsprong. Het spel golft nog wat op en neer en de laatste minuten loopt het team op hun tandvlees maar weten ze de overwinning binnen te halen. Een zeer knappe prestatie en dus door naar de finale.

Deze finale werd gespeeld tegen wederom Excelsior die FC Lisse heeft verslagen. De eerste minuten kan ARC nog goed tegenstand bieden, maar als na ongeveer 8 minuten uit een counter de 0-1 valt is het klaar. De jongens en dame willen nog wel maar het lichaam gaat tegen sputteren. De energie raakt op en Excelsior kan nog tot 0-3 uitlopen en is de terechte winnaar van het toernooi.

Ondanks dit verlies in de finale kan ARC JO13-1 met trots terugkijken op een geweldig toernooi. Van diverse tegenstanders en scheidsrechters en publiek krijgt het team complimenten voor het getoonde spel en inzet. Als bij de prijsuitreiking blijkt dat we ook nog de sportiviteitsprijs gewonnen hebben, heeft de JO13-1 ervoor gezorgd dat ARC op de kaart is gezet.