Gelijkspel in Roelofarendsveen

27 oktober 2021 10:45

Nick Bouman

Dinsdagavond speelde het beloften team van ARC, samengesteld uit spelers van ARC 1, 2 en O23 de tweede wedstrijd in de poulefase van de LAV-cup tegen de koploper van de 2e klasse E.M.M. ‘21. Met een lastige wind die schuin over het veld stond, stond er na ruim negentig minuten voetbal een 2-2 stand op het scorebord.

Beide ploegen wilde aanvallend spelen. Nadat EMM’21 in de beginfase wat meer balbezit had, was het na 15 minuten ARC dat op voorsprong kwam. De Veense doelman had nog geen echt werk hoeven op te knappen maar kon de bal toch uit het net halen. Een crosspass van Moreno Bruster werd direct door Daan van leeuwen op de pantoffel genomen en de volley verdween snoeihard in de touwen.

Tien minuten later was het alweer 1-1. Na een overtreding op het middenveld kreeg EMM’21 een vrije schop. De bal kwam in het strafschopgebied en de ARC-verdediging greep aarzelend in. De spits van EMM’21 profiteerde gretig en met die stand werd ook de rust bereikt.

Direct na rust was de eerste de beste aanval van EMM’21 raak en dus stond ARC op achterstand. Er kwamen in het tweede bedrijf de nodige wisselingen en ook kreeg Senna Key, zoon van Jacques Key die in het team speelde dat ARC in 1984 op het hoogste niveau bracht. Ook in de tweede helft was EMM’21 fysiek de betere, maar het jeugdig enthousiasme van de rood zwarten leidde vijf minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Na een overtreding in het strafschopgebied ‘gilde’ ARC om een strafschop. Die kwam er niet, maar het was Boyd Baatje die toch de trekker overhaalde en de 2-2 aantekende.

Na afloop sprak Mark Evers van een belangrijk punt in de poule van de LAV cup. ARC is daarin nog steeds ongeslagen.