Ongelukkige nederlaag O23 bij Sparta

6 december 2017 9:45

Nick Bouman

Op dinsdagavond 5 december heeft ons O23 team een wedstrijd gespeeld op het Kasteel tegen het JO19 team van eredivisionist Sparta. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van het Masterplan O23 dat ARC ontwikkeld heeft en eindigde na een 0-0 ruststand in een 2-0 overwinning voor Sparta.

ARC O23 heeft in Rotterdam andermaal bewezen dat het over voldoende talent beschikt. In een aantrekkelijke wedstrijd wist het team van Rob v/d Wijngaard en Remco Tuinenburg goed mee te komen met de talenten van Sparta O19, dat getraind wordt door oud ARC speler Dennis Krijgsman.

In de 60e minuut kreeg ARC een strafschop die helaas op de paal belandde. In de omschakeling profiteerde Sparta van de desorganisatie in de verdediging. Vlak daarna werd het 2-0. Na deze tegenslag rechtte ARC te rug en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het vizier stond echter niet op scherp en zo eindigde het duel in 2-0.

Al met al een leerzame wedstrijd waarbij Sparta liet zien hoe belangrijk het is om 90 minuten met maximale focus te spelen. De trainers kunnen terugkijken op een leerzame avond met voldoende aanknopingspunten om de talenten op een nog hoger niveau te brengen.