16 Rianne van der Salm
17 Britt de Witt
Wissels: Tess Overbeek, Julia Samsom, Eveline Wels, Kirsten Nijhof, Laura Wlochynska

Op zaterdag 2 september
begon voor ARC VR1, uitkomend in de 2e klasse, de bekercompetitie. Vorig seizoen behaalden ze de finale, iets dat ze dit jaar wederom proberen te bereiken. Tegenstander van vandaag was Bernardus, een tegenstander uit de 3e klasse. ARC werd aangemoedigd door de MO15-1, die vandaag een inkijkje kregen bij VR1. Ze kregen vooraf een presentatie van trainster Janet en assistent-trainer Kevin, ze mochten mee het veld op, bekeken de wedstrijd, mochten mee op de overwinningsfoto en konden kennismaken met de selectie en de staf.

ARC begon voortvarend en probeerde Bernardus vanaf minuut 1 onder druk te zetten. Aanvankelijk was het spel wat rommelig. Het leek wel of ARC mee ging in het spel van Bernardus. Desondanks kwam Bernardus er niet aan te pas. Het was wachten op het eerste doelpunt. Dat viel in de 8e minuut. Jonne kwam in volle sprint alleen voor de keepster en schoot raak, 1-0. In de 17e minuut kreeg ARC een corner. De afvallende bal kwam voor de voeten van Britt, die dit seizoen over kwam van Die Haghe. Met een volley schoot ze de bal hard langs de doelvrouw, 2-0. ARC kwam meer in het eigen spel en ze begonnen elkaar beter te vinden. In de 22e minuut werd Natalia in de 16 meter onderuit gehaald nadat ze vrij voor de keepster werd gezet. De penalty die volgde werd door aanvoerster Shemaine onberispelijk ingeschoten, 3-0. Bernardus kwam slechts één keer in de buurt van keepster Romy, maar het schot werd door Romy gekeerd. Shemaine schoot in de 34e minuut hard op het doel van Bernardus. De keepster pareerde het schot, maar de goed doorgelopen Vera kon de afvallende bal intikken, 4-0. Na een assist van Shemaine schoot speelster van de maand Meike vlak voor rust nog de 5-0 binnen. Met deze stand ging men de rust in.

In de rust werd er drie keer gewisseld. Het veld werd verlaten door Rianne van der Salm, Vera Prins en Rianne Zwaan. Invallers Kirsten Nijhof, Laura Wlochynska en Eveline Wels kwamen voor hen in het veld.

Na rust was het spel van ARC beduidend beter. Er leek wat meer rust in het spel te zitten en het positiespel was beter. ARC kreeg legio kansen en ging door met waar het gebleven was, scoren! In de 56e minuut werd Jonne diep gestuurd door Eveline. Met een heerlijke stift passeerde ze de keepster, 6-0. De 7-0 in de 65e minuut werd gemaakt door Eveline na een assist van de sterk spelende Iris. In de laatste vijf minuten ging het ineens hard. Iris maakte de 8-0 met een afstandsschot. Een doelpunt waar ze al even naar op zoek was. De 9-0 was van Shemaine en de 10-0 van Eveline na een assist van Shemaine.