6 januari 2018 19:00

Arry Zwaan

Gisteravond is de traditionele quiz tijdens het trainingskamp gewonnen door het duo Niels de Vogel en Machiel van Maarsseveen.

Zij wisten de vragen over voetbal, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek en algemene kennis als beste te beantwoorden. Zij bleven de duo's Huub Oversloot/Roel de Jong en Tim van den Dool/Arry Zwaan nipt voor. De quiz was in goede handen van quizmaster Ron van Beusekom.
Vanochtend was het bijkomen van de quiz, individuele gesprekken met spelers en de wedstrijd voorbereiding tegen VVSB later in de middag.
In Santa Suzanna stond dus vanmiddag de wedstrijd op het programma tegen VVSB.
Op het kunstgrasveld van de plaatselijke Fc Suzanna werd het uiteindelijk een verdienstelijke 1 - 1.

In de 1e helft kregen ARC en VVSB in de gelijkopgaande wedstrijd enkele kleine kansen. De 13e minuut kwam VVSB op 0 -1 maar het doelpunt werd door de verdienstelijk leidende Spaanse arbiter terecht afgekeurd wegens buitenspel.
Een schot van Luuk Samson in de 19e minuut werd door VVSB keeper Ruben Valk naast getikt. Ook het schot van Stefan de Horder, die zich knap vrij speelde, in de 32e minuut verdiende een beter lot. De bal ging echter net naast de verkeerde kant van de paal het doel niet in.
VVSB kwam uiteindelijk in de 33e minuut door Pieter Koopman op 0 - 1 via een mooi opgezette aanval. Deze 0 - 1 was tevens de ruststand.

De vele wijzigingen in het ARC team kwamen aan het begin van de tweede helft het spel niet ten goede en verliep het enigszins rommelig. VVSB was iets sterker maar tot uitgespeelde kansen kwam men echter niet.
De eerste kans voor ARC ontstond pas in de 75e minuut, maar het schot van Davey Grimmelius ging echter over.
In de 77e minuut werd Davey Grimmelius door een VVSB verdediger onderuit gehaald en de Spaanse arbiter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Helaas voor ARC werd de strafschop van Huib Oversloot door keeper Menno de Jong knap uit de hoek getikt.
Bijna kwam VVSB nog op 0 -2 maar een als voorzet bedoeld schot belandde op de paal. De uiteindelijke eindstand van 1 - 1 werd in de 85e minuut bepaald door een prachtig afstandschot van Neal Arnoldus.

Opstelling ARC

Aaron Balk (46 Wouter van Valen), Daniel Buijnink, Machiel van Maarsseveen, Derk Prins (55 Niels de Vries), Youri Duisterhof,
Huib Oversloot, Thomas Lamberts (46 Melvin Huiskamp), Robin de Heij (46 Neal Arnoldus), Daan van Leeuwen (55 Matthijs den Oude), Stefan den Horder (55 Nick Klerks), Luuk Samson (46 Davey Grimmelius).

Vanavond en morgenochtend is de selectie vrij van verplichtingen. Morgenmiddag wordt er een bezoek gebracht aan de wedstrijd Fc Barcelona - Levante. Maandag in de loop van de ochtend zet de selectie weer voet op Hollandse bodem.