Zakelijke winst ARC 1

27 januari 2018 19:00

Theo van Egmond

Na twaalf minuten voetballen in Rijswijk tegen Te Werve stond het al 0-2 voor ARC. Dat zou dus wel eens de zoveelste grote nederlaag voor de debutant in de eerste klasse kunnen gaan worden. Niet dus. De vierennegentig toeschouwers moesten niet alleen de ijzig koude wind trotseren, maar dienden zich ook nog eens tachtig minuten lang door een zeer matige wedstrijd heen bijten.

Op twee leuke kansen voor de bezoekers na gebeurde er in de eerste helft weinig verheffends meer. En na de pauze al helemaal niet, met als uitzonderingen een knappe redding van keeper Aaron Balk en een prachtig doelpunt van invaller Matthijs de Oude in de slotfase. Niet best spelen, maar toch met 3-0 winnen, dan kan je gewoon kampioen worden.

Zeven minuten waren er gespeeld op het kunstgrasveld van Vredenburch, waar Te Werve onderdak heeft gevonden, toen de
0-1 al genoteerd kon worden. Een slecht weggewerkte bal belandde voor de voeten van Robin de Heij die de bal met een curve geplaatst in de verre hoek wilde mikken. Dat lukte, al gebeurde dat op miraculeuze wijze. Via de paal stuitte de bal het veld in, maar door een merkwaardig effect bij het aanraken van het kunstgras draaide de bal toch nog over de doellijn. De keeper stond erbij en keer ernaar.

Doelpunt twee vier minuten later was duidelijker. Met een linke beweging schudde Stefan den Horder na een fraaie dieptepass een verdediger van zich af om vervolgens ook nog eens beheerst de keeper het nakijken te geven. De Alphenaren verzuimden door te drukken en gingen mee in het niet al te beste spel van de gastheren.

In de tweede helft was de thuisclub minstens gelijkwaardig aan de gasten, maar eigenlijk kwam de voorsprong zelden in gevaar. En die ene keer dat een aansluitingstreffer toch dreigde stond Balk paraat. Zes minuten voor tijd was toch nog sprake van een heel mooi moment. Stefan den Horder zag dat invaller Matthijs de Oude wel heel erg veel ruimte had op links en speelde hem precies goed aan. De wijze waarop die doelman Kristan Stilting verschalkte was grandioos te noemen.

Leuk was nog wel de hernieuwde kennismaking met de voormalige ARC’er Rico Kogeldans. Hij viel al na een halfuur in voor een Otmane Mouhyieddine, een speler met een Alphense Boys-verleden.

Bovenaan in de eerste klasse veranderde er niets. Alle ARC-achtervolgers wonnen eveneens.