Voorbereiding ARC 1 gestart

12 augustus 2018 20:30

Mark Evers

Sinds 30 juli in onze A selectie hard bezig zich goed voor te bereiden op de naderende bekerwedstrijden en competitie. Vorige week dinsdag werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen Alphense Boys. In de eerste helft kwam ARC op 1-0 door Stefan den Horder, maar na 90 minuten was het Alphense Boys dat er met de 1-2 overwinning vandoor ging.
Afgelopen zaterdag stond de veilingwedstrijd tegen ons 7x7 veteranenteam op programma. Mark Evers schreef een impressie van deze gezellige dag.

Nieuwe voetbalspelregels pakken goed uit voor de selectie van ARC!!

Zaterdag 11 augustus stond de wedstrijd tegen het 7x7/35+ team van ARC op de rol voor onze selectie.

Hier ging zeker het gezegde op : “Beter laat dan nooit”

Dit is een wedstrijd waar lang naartoe geleefd is door beide ploegen, twee jaar geleden is er door de mannen van het 7x7 team een astronomisch bedrag betaald op de veiling van ARC om tegen het 1ste elftal te kunnen spelen. Doordat de mannen van het 7x7 team toch een gedegen voorbereiding hierop wilde en er met name in overleg met de KNVB is gekeken of deze wedstrijden interessant zijn om in de toekomst vaker te spelen, is er bijna twee jaar overheen gegaan om deze wedstrijd ook daadwerkelijk te spelen.

In overleg met de KNVB is er een (denken wij) toekomstbestendig concept uitgerold om dit soort wedstrijden vaker te spelen. Dit gevoel wordt ondersteund door de positieve reacties van het massaal opgekomen publiek en de uitstekende en gedreven uitvoering van beide ploegen.

Voor de nu toch wel nieuwsgierig geworden lezers volgt er een videoverslag van de wedstrijd op de site. Deze komt zodra de technici klaar zijn met monteren.

De dag begon om 12:00 uur met een oerdegelijke lunch voor beide ploegen, hiervoor en ook voor de goede zorgen in de derde helft moeten we ons kantinepersoneel weer dankbaar zijn! Top geregeld.

Na een korte introductie van de aanvoerder en aanjager van het 7x7 team Klaas en een korte toevoeging van onze trainer Mark, zochten beide ploegen toch wel wat gespannen de kleedkamer op. Nieuwe spelregels en veel publiek zo aan het begin van het seizoen maakt toch een hoop los bij een ieder. Na de bespreking van het 1ste elftal kwamen we er zelfs achter dat er informanten voor het 7x7 team aanwezig waren. Onze (dachten we) geweldige teammanager Rene en keeperstrainer Arjan, liepen opeens in tenue bij de tegenstander rond. Op dat soort momenten vragen we ons af waar onze andere teammanager is? (Snipperdagen zijn nu echt wel op Ron…)

Maar goed, het verslag van de wedstrijd dan : Na een moeizame start van het 1ste elftaL, waarbij toch wat onwennigheid en spanning duidelijk was, kwam de bevrijdende 1ste treffer in de 15de minuut op naam van Stefan. Deze eerste treffer bleef mede lang uit doordat er een tot gisteren verborgen talent op doel stond bij de mannen op middelbare leeftijd. Beste doelman van 7x7 hopelijk kunnen we in de toekomst een beroep op je doen wanneer dit nodig mocht zijn. Na de 1ste treffer had de selectie de smaak te pakken, binnen no time liepen de mannen uit naar een volgens vele spelers bevrijdende 5-0 voorsprong met rust. Doelpunten op naam van Stefan, Killian, Richard en de 5de moeten we u schuldig blijven. Het publiek was zeer te spreken over de amusementswaarde en zou graag de nieuwe spelregels ook geweten hebben. Vandaar dat de meeste regels op het instagram account van ARC gezet zijn, misschien makkelijk om te gebruiken bij het kijken van de wedstrijd.

De tweede helft zakte het niveau bij de selectie enigszins in of het moet de conditionele weerbaarheid van het 7x7 team geweest zijn. De wedstrijd was in elk geval meer in evenwicht en dit resulteerde in een 8-2 einduitslag. Doelpunten selectie : Richard, Huib en de 8ste is niet duidelijk. Maar de mooiste treffer van de dag kwam zeker op naam van Jos Bijman, wat een geweldige kopbal zeg! Genieten voor een ieder die aanwezig was. De 1ste goal werd gemaakt na een goed uitgevoerde counter door Marco Meijer!

Al met al een prachtige voetbalmiddag, die goed werd afgesloten, waarbij blijkt dat ARC zeker ook uitblinkt in de 3de HELFT!! Mocht u denken na het lezen van dit spektakelstuk, dat wil ik ook beleven komend seizoen op mijn zaterdagen, kom vooral ons 1ste elftal steunen en aanmoedigen, waardoor hopelijk de prestaties nog beter zullen zijn dan afgelopen seizoen. U bent allen van harte welkom.

Samenvatting ARC-7slash7 from ARCTV on Vimeo.