Mooie winst ARC 1

18 augustus 2018 20:45

Nick Bouman

Dinsdagavond heeft ARC 1 op eigen veld een mooie 3-2 overwinning behaald op hoofdklasser Spijkenisse. Na negentig minuten stond er 3-2 op het scorebord.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, Na een klein half uur kwam Spijkenisse op voorsprong. Een overtreding in het strafschopgebied werd door arbiter Toonen dusdanig ernstig beoordeeld dat de bal op de stip terecht kwam. De strafschop werd keurig verzilverd.

Tien minuten later kwam ARC na een prachtige aanval op 1-1. Het was nieuwkomer Lionel Frederik die de bal  prachtig diagonaal binnenschoot.

In het tweede bedrijf werd er aan beide kanten ruim gewisseld. Na een kwartier was  Daan van Leeuwen het eindstation van een prima aanval. Het steekballetje wat hij kreeg rondde hij keurig af: 2-1. Uit het niets kwam een kwartier later Spijkenisse op 2-2. Een misverstand in de verdediging betekende 2-2.

Daarna zette ARC nog een keer aan en met een halve ophaal schoot Youri Duisterhof de bal snoeihard in het net. Vlak voor tijd kreeg ARC nog een unieke kans op 4-2, maar Robin de Heij schoot een toegekende strafschop te zacht in.
Mooie winst. Bij vlagen prima voetbal. Kortom: ARC 1 is op koers.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur wacht in Maassluis tweede divisionist Excelsior M. Een prachtige tegenstander. We zijn allemaal benieuwd hoe dat zal gaan.