Topdagen

30 december 2018 15:30

Activiteitencommissie Jeugd

Donderdag 27 en vrijdag 28 december is het jaarlijkse Kerstzaalvoetbaltoernooi weer gespeeld. Verspreid over twee dagen streden ruim 200 kinderen streden in vier verschillende toernooien om de medailles. Bij de JO10/JO11 jeugd was de animo het grootst en konden er 10 team worden gevormd. Na veel spannende wedstrijden speelden uiteindelijk Arsenal en Everton de finale, waarin Arsenal uiteindelijk het sterkste bleek.

Daarna was het ’s middags de beurt aan de oudste jeugd, hier speelden acht teams in twee poules van vier. Het team van Fiorentina, waarin de meisjes om de MO15/MO17 speelden verloren weliswaar alle wedstrijden maar haalde toch ook een penaltyserie in de knockout rondes. Uiteindelijk ging de finale tussen Lazio Roma en Torino, waarin Torino met 3-2 te sterk was. Na afloop gingen zowel de nummers 1 en 2 gezamenlijk op de foto, waarmee het hele sportieve karakter van dit toernooi werd benadrukt.

Op vrijdagmorgen was de zaal voor de JO8/JO9 en F-league pupillen, hier werd gestreden met de clubs uit de eredivisie in een grote poule van acht teams. Na veel wedstrijden waren het uiteindelijk Feyenoord, Ajax en Heerenveen die er met de medailles vandoor gingen. Als laatste waren de JO13 junioren aan de beurt. Ook hier werd er gespeeld in een grote poule, ditmaal met zeven teams. Toen alle wedstrijden gespeeld waren was het Real Madrid die de meeste punten had verzameld net voor Villarreal.

Namens de ACJ willen we nog veel sterkte wensen aan Mees Paardekooper en Caine van Es, die heel ongelukkig een vinger uit de kom opliepen. En als laatste willen we natuurlijk alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hulp, waardoor deze toernooien weer een succes waren.

In de avond werd ook nog het traditionele toernooi voor de senioren gehouden. Een strijd tussen dertien teams werd (bijna traditioneel) gewonnen door ARC 3. Gefeliciteerd!