17 januari 2019 9:45

Anton Spaan

Zaterdag middag voordat we vertrokken naar Limmen voor de training werden we verrast door een bezoek van onze voorzitster. Irma liet weten graag de rest van de middag en avond er bij te willen zijn. Met de gehele aanwezige selectie en de inmiddels 4 koppige begeleiding vertrokken we richting de oude club van Jent.

Bij vv Limmen werden we hartelijk ontvangen. De selectie heeft daar op een ouderwetse grasmat getraind en de begeleiding heeft zich alvast langs de kant van het veld kunnen voorbereiden op de individuele gesprekken.

Aan het einde van de middag is één van de slaapkamers omgebouwd tot verhoorkamer en zijn de dames stuk voor stuk voor de verhoorcommissie verschenen. Na een kruisverhoor van 2x helft minuten konden we de voorlopige balans op maken. De resultaten hiervan zijn terug te lezen in Speelsters carrousel 1.

In de tussentijd was er een lekkere pasta maaltijd klaar gemaakt en hiervan hebben we goed en gezellig zitten eten.

Het avondprogramma was een spelletje programma waarbij de algemene ontwikkeling en geschiedenis centraal stond, tenslotte moeten de oudsten in het gezelschap (lees begeleiding) ook een kans hebben om te winnen. Omdat er de volgende dag vroeg een wedstrijd op het programma stond, was het rond de klok van 24:00 uur behoorlijk rustig in de accommodatie.

Op de laatste dag was iedereen op tijd aanwezig bij het ontbijt. Nadat de auto’s waren ingeladen vertrokken we richting Wormer waar om 11:00 uur de vrouwen van WSV 1930 de strijd met ons aan gingen. Het waaide behoorlijk tijdens de wedstrijd en de eerste helft had WSV daar het meeste voordeel van. Het spel ging gelijkwaardig aan elkaar heen en weer. De eerste kansen waren voor ARC, maar het was WSV die de score opende en uiteindelijk ook het tweede doelpunt maakte (niet helemaal, het was een eigen doelpunt). Ongeveer 10 minuten voor het einde van de eerste helft maakte ARC de aansluitingstreffer. Het samenspel was prima en er werd goed gecombineerd.

In de rust heeft Chris enkele speelsters aanwijzingen gegeven en het team de complimenten gegeven hoe er gespeeld werd.
Het voordeel van wind mee was nu aan de kant van ARC en dat voetbalt toch iets makkelijker. Het was toch WSV die de 3-1 maakte. Direct na dit 3e doelpunt voor WSV ging de ARC selectie druk naar voor zetten en dit resulteerde al snel in een aansluitingstreffer. Heel snel daarna kwam ARC op gelijke hoogte en 10 minuten voor tijd werd het winnende doelpunt gemaakt. Met deze 3-4 overwinning is er een maat gezet voor de toekomst, want het eerste vrouwen ARC trainingskamp is afgesloten met een gewonnen oefenwedstrijd. Het was een leuke oefenwedstrijd waarbij aan beide kanten goed werd gevoetbald. WSV 1930, bedankt voor deze wedstrijd en goede ontvangst.

De dag is daarna afgesloten met een lekker lunch bij een lokale gelegenheid in Wormer en kijken we terug naar een geslaagd trainingskamp welke voor herhaling vatbaar is. ARC heeft hiermee weer een stap gezet voor het vrouwen voetbal bij de club.

Waar zullen ze de volgende keer heen gaan …