JO18-1 houdt schade beperkt tegen 023

24 mei 2021 13:30

Bert Van de Voort

Oefenwedstrijd JO18-1 tegen 023

Nog niet helemaal compleet en bij afwezigheid van onze trainer Marc was het aan Frans de taak om onze kanjers met een missie het veld op te sturen. Een nieuwe tactiek werd uitgeprobeerd met als belangrijkste reden dat de tegenstander van een flink hoger niveau was. Compact in de verdediging en via counters de kansen zoeken.
Mooi om te zien dat dat ook bijna resultaat had: de eerste twee kansen binnen vijf minuten waren voor ons en met iets meer scherpte en geluk hadden we een voorsprong kunnen nemen.
Daarna was het vooral 023 dat de wedstrijd bepaalde maar wij bleven af en toe wel een kansje creƫren.
Echter na 20 minuten kwam 023 op voorsprong. Na een mooie aanval dwars door het centrum van de verdediging was het Max die 023 op 1-0 zette.
Vlak voor rust werd Djemairo in de 16m neergehaald en Navaro benutte de pingel. 2-0. Dit was ook de rust stand.
De tweede helft liet een redelijk gelijk beeld zien, een rustig opbouwend 023 en een op de counter loerend JO18-1. Natuurlijk was er een krachtsverschil maar JO18-1 kreeg enkele mooie kansen voor de aansluitingstreffer. Het was echter Djemairo die aan de andere kant scoorde en zo met 3-0 de eindstand bepaalde.
Voor ons een hele nuttige wedstrijd waarbij wij ervaring op deden met een ander spelsysteem. En gaaf om te zien dat de jongens gewoon teleurgesteld waren. That's the spirit! Jullie hebben laten zien dat jullie niet weggespeeld worden op dit niveau en met ietsje meer geluk en scherpte ook nog 1 of 2 keer hadden kunnen scoren!

Daarna was het vooral 023 dat de wedstrijd bepaalde maar wij bleven af en toe wel een kansje creëren.