Matige tweede helft zorgt voor eerste oefenverlies.

18 juni 2023 17:30

Op een zonovergoten Sportpark Zegersloot stond de eerste oefenwedstrijd van de nieuwe O18-1 selectie onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Feringa op het programma. Aan publieke belangstelling ontbrak het niet voor deze wedstrijd. ARC wordt in de beginfase van de wedstrijd al behoorlijk onder druk gezet. Na 7 minuten doet ARC wat terug maar komt niet tot scoren. Na 17 minuten een dot van een kans voor Yousseff na voorbereidend werk van Zine en Milan. Zijn schot wordt gepakt door de doelman van Spartaan. Hierna redt Boy ARC en vervolgens onderschept Jauke de aanval. Wederom onderschept Boy een aanval van Spartaan. Een schot Yousseff wordt tot corner verwerkt maar hier uit is er geen succes te halen. Jauke wordt vervangen door Sven vanwege een opgelopen blessure. Nabil, Tim, Philemon komen er in. Kindyee, Dean en Youssef uit. Een kopkans van Spartaan gaat rakelings naast de paal achter. Schot Spartaan wordt fraai door Sven tot corner verwerkt. Blessure behandeling Sven. Hij kan gelukkig door en redt vervolgens fantastisch op een inzet van Spartaan. Daarna ziet Tim zijn schotkans naast gaat. In de 39e minuut is er de
schitterende actie van Zine, die zich vervolgens niet bedenkt en snoeihard uithaalt en de 1-0 scoort in het dak van het doel. Maar nog geen 2 minuten later straft Spartaan een onoplettendheid in de verdediging van ARC heel eenvoudig af en scoort de 1-1. Boy blijft na de rust geblesseerd achter. Een probleem dat ook het afgelopen seizoen een heikel punt was dat ARC niet goed uit de kleedkamer komt. Want nog geen 3 minuten na de rust wordt er verdedigend weer niet goed opgelet en Spartaan scoort eenvoudig de 1-2. En nog geen 2 minuten later minuten later is het weer Spartaan die eenvoudig afstraft en de 1-3 scoort. ARC probeert weer terug in de wedstrijd te komen. Tim doet een poging, maar schiet over. Zine krijgt een kans maar doet helaas een stap teveel en schiet naast. Ook Spartaan wil meer en dringt aan. Een vrije schop van niet ver buiten de zestien wordt tot hoekschop verwerkt. Die vervolgens niets oplevert voor Spartaan. Milan en Yousseff komen er in, Zine en Kyan gaan er uit. Een afstandsschot van Tim wordt gepakt door de keeper. Lucas en Olivier verlaten het veld en Zine en Kyan komen er weer in. ARC probeert nog wat terug te doen maar heeft niet de kracht om Spartaan pijn te doen. Het is Spartaan dat in de 89e minuut heel eenvoudig de 1-4 maakt. Daarna is het Yousseff die schiet en via de keeper gaat de bal over. In de stand komt geen verandering meer en zo verliest ARC op een snikheet Zegersloot de eerste oefen wedstrijd. Gebleken is dat zowel de mentale als ook de fysieke conditie beter zal moeten worden. Donderdagavond is er de volgende oefenwedstrijd op Sportpark Zegersloot. Tegenstander is dan Hercules. De aanvang is 20.00 uur.