In de 2e helft volledig door het ijs gezakt.

24 juni 2023 9:15

ARC wist zich ca. 60 minuten redelijk goed staande te houden. In de 25 e minuut was het echter Hercules dat op 0-1 kwam. Waar in de voorbespreking nog voor gewaarschuwd was om de as goed dicht te houden gaat het helaas toch fout. Jauke kon zijn hand nog tegen de bal krijgen maar uiteindelijk verdwijnt de bal toch in het doel. ARC krijgt ook kansen. Een voorzet van Zine gaat voorlangs. Yousseff gaat goed door maar de Hercules doelman pareert zijn inzet vakkundig. Met een 0-1 stand gaat de rust in. Maar na een klein kwartier in de 2e helft is ARC volledig de weg kwijt. Het niet goed opletten in verdedigend opzicht brengt Hercules op een 0-2 voorsprong. Hierna krijgt Yousseff nog een kans maar schiet naast. Hercules komt met geluk op 0-3 voorsprong omdat Philemon de bal nog met zijn rug van richting laat veranderen. ARC kan niet onder de druk van Hercules uitkomen. Een uitbraak op links van Hercules waaruit een voorzet wordt gegeven. Hieruit kan Hercules bijna ongestoord de 0-4 binnentikken. Niet veel later wordt de 0-5 gemaakt, wel of niet in buitenspelpositie. Yousseff krijgt nog een vrije kans maar vergeet de bal af te geven en schiet vervolgens tegen de doelman op. Hercules zorgt in de 85e minuut ervoor dat de gifbeker volledig leeg moet door de 0-6 kinderlijk eenvoudig binnen te tikken. Begrijpelijk dat er veel werk voor de trainers staf ligt. Zaterdagmiddag 24 juni is er op Sportpark de Bijlen het volgende oefenduel tegen plaatsgenoot Alphense Boys. Een ontmoeting die altijd bol staat van sportieve rivaliteit. ARC zal in deze derby-wedstrijd ongetwijfeld willen laten zien dat ze met een goed resultaat huiswaarts keren. De aftrap is om 15.15 uur.