Derby oefenwinst voor Alphense Boys.

25 juni 2023 20:45

Een affiche waar iedereen in Alphen aan den Rijn voor naar de velden wil komen. ARC wilde natuurlijk wat goed maken na de 1-6 nederlaag, afgelopen donderdag tegen Hercules. Hoewel Alphense Boys in de eerste fase gevaarlijker was dan ARC, ging Julian in de 8e minuut goed door en gaf een prima voorzet maar deze werd onderschept door Alphense Boys doelman. Het moest echter in 11e minuut toch een doelpunt incasseren door een wel heel makkelijk gegeven strafschop. Alphense Boys benutte dit buitenkansje en kwam op 1-0. In de 22e minuut is het wederom Julian die opstoomt op rechts, maar de gegeven voorzet verdwijnt in het niets omdat er niet tijdig wordt aangesloten. Milan en Kyan worden vervangen door Philemon en Lucas. Julian gaat weer in de aanval maar verspeelt hierbij ongelukkig de bal. Een aanval van Alphense Boys wordt nog verwerkt door Sven maar in de rebound is het wel raak in de 41e minuut voor Alphense Boys en scoort van dichtbij de 2-0. Dit is tevens de ruststand. Een stand die nog alles open laat voor een goed eindresultaat. Maar in de 50e minuut is het dan toch weer een onachtzaamheid in de verdediging en Alphense Boys scoort vrij eenvoudig de 3-0. Hierna krijgt Tim een kans, maar schiet naast. En in de 55e minuut voltrekt er zich wederom verdedigingsfout door een miscommunicatie tussen Sven en Nabil waardoor Alphense Boys goedkoop aan de 4-0 voorsprong komt. Alphense Boys blijft aandringen en ARC loopt achter de feiten aan. Al dan niet uit buitenspelpositie scoort Alphense Boys de 5-0 in de 58e minuut. Tim en Yousseff gaan er uit en daarvoor komen Milan en Zine er in. Rond de 60e minuut is er een slippertje van Sven waardoor Alphense Boys op 6-0 komt. In de 63e maakt de Alphense Boys verdediging op randje 16 meter een overtreding. De resoluut toegekende penalty wordt door Dean feilloos benut en tekent de 6-1 aan. Het restant van de wedstrijd is dan eigenlijk al een formaliteit. ARC heeft niet de kracht meer om de uitslag iets positiever te doen laten lijken. Bij Alphense Boys was dat blijkbaar iets anders, want Alphense Boys scoort nog in de 75e minuut de 7-1 en in de slotminuten wist het ook nog de 8-1 te maken door met een kopbal doel te treffen. Wederom een wedstrijd waar zeker nog op teruggekomen gaat worden in het vervolg op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Deze toch ietwat geflatteerde uitslag neemt niet weg dat Alphense Boys de geboden mogelijkheden feilloos en efficiƫnt wist te benutten en dan ook de terechte winnaar van deze Derby was. ARC heeft een goede maand de tijd om weer op stoom komen voor de voortzetting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training is op zaterdag 5 augustus. Nu eerst maar genieten van de vrije dagen en dan vol vertrouwen uitkijken naar het nieuwe seizoen. Tot dan!